Ново повишение на таксите обявиха банките. Повече ще плащаме за

...
Ново повишение на таксите обявиха банките. Повече ще плащаме за
Коментари Харесай

Ново повишение на таксите обявиха банките


Ново покачване на таксите оповестиха банките. Повече ще плащаме за изтегляне и внасяне на пари от банкомат.

Банките започнаха още веднъж да подвигат таксите от тази година. на уеб страниците на множеството институции към този момент са оповестени известия за идно нарастване на таксите
както за физически лица, по този начин и за компании.
Нови такси чакат клиентите на Банка ДСК от 20 февруари. Поскъпва тегленето и внасянето на пари по сметки. Ако дадете поръчка за изтегляне, банката ще ви вземе най-малко 7 лв. или 0,70 на 100 от сумата. Сега таксата е 6 лв. или 0,6 на 100 от сумата. Без предварителна поръчка таксата също се подвига и към този момент ще бъде 0,80% върху сумата, която теглите.
Качват се и таксите за изтегляне на пари,
като става 0,25% от сумата, само че не по-малко от 3 лв. за суми в лв. и 0,35% от сумата и най-малко 5 евро, за суми в евро.

За разкриване на разплащателна сметка в офис клиентът ще дължи 6 лв., а не 4 лева, както до момента. Месечната такса за поддържка на сметка с издадена дебитна карта става 2,74 лв. при 2,60 лева в този момент, а
без дебитна карта – 4,89 лв. при 4,50 лева в този момент.
Първа капиталова също разгласи, че трансформира цените и таксите от 13 април. Таксата за изтегляне от банкомат на банката, даже да сте нейни клиенти, става 0,15% от сумата, само че не по-малко от 30 стотинки. Ако внасяте пери през банкомат на банката таксата ще бъде 30 стотинки,
а до момента за тази услуга нямаше такса.
От 27 март Централна кооперативна банка също трансформира част от цените и таксите си. Поскъпва откриването на разплащателна сметка с дебитна карта към нея от 4 на 5 лв.. Вдига се и таксата за изтегляне на пари в брой от разплащателни и спестовни сметки. Ако сумата е над 2000 лв., таксата става 0,6% от нея, а не 0,5%, както в този момент.
Увеличава се и таксата за изтегляне от сметки в евро
– от 0,5%, само че не по-малко от 2,50 евро, на 0,7% от сумата, само че не по-малко от 3 евро. Преводите по сметки също нарастват, без значение дали са на един клиент или на разнообразни, и таксата става 3,50 лв. от 3 лв. в този момент.
Някои банки към този момент подвигнаха таксите.
От началото на февруари Д Банк е трансформирала част от таксите си. Така да вземем за пример за изходящи преводи от сметка през Бисера в офис на банката таксата за жители става 5 лв., а за осъществяване на запор – 10 лв.. Вдигат се и таксите през системата RINGS, като превод на каса коства 22 лв..
Внасянето на суми по сметка в друга банка е
0,9 на 100 от сумата, само че не по-малко от 7 лв., в случай че внасяте парите на каса.  При преводи във валута на клиенти, които нямат сметка в банката,  с изключение на дължимите такси за произлязъл валутен превод, клиентът дължи спомагателна такса, която към този момент е в размер на 30 евро.

Промени са оповестили и от “Кей Би Си Банк България ” по отношение на идното обединяване с ОББ. Настоящите клиенти на банката, ползващи услуга/продукт, по която/който се трансформират условия с описаната нагоре смяна в цената,
имат право, преди датата на нейното влизане в действие,
да заявят документално в офис на ОББ или на “Кей Би Си Банк България ” несъгласието си със съответната смяна и да прекратят контракта за прилагане, без да дължат разходи и/или обезщетение по отношение на прекратяването, предизвестяват от банката.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР