Ново поскъпване на тока очаква домакинствата и фирмите, които са

...
Ново поскъпване на тока очаква домакинствата и фирмите, които са
Коментари Харесай

Ново поскъпване на тока очаква домакинствата и фирмите на регулиран пазар

Ново повишаване на тока чака семействата и компаниите, които са на контролиран пазар от 1 юли. " Все още е рано да се вършат прогнози, само че в случай че има нарастване, то ще бъде в границите на годишната инфлация ", съобщи през вчерашния ден ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов. По данни на Национален статистически институт средногодишната инфлация за интервала януари - декември 2018 година по отношение на интервала януари - декември 2017 година е 2.8%, написа в. " Сега ".
До 31 март трите ЕРП-та би трябвало да внесат в регулатора своите претенции за цени от началото на юли. " Искам да уверя както битовите консуматори, по този начин и нестопанските консуматори, които са на контролиран пазар, че няма да има фрапантно нарастване на сметките, които те ще заплащат през новия регулаторен интервал ", сподели още Иванов.
Вчера само от ЕВН обявиха, че настояването им ще бъде съобразено с инфлацията, разноските сред планирани и осъществени разноски за вложения и други " Ценовото заявление ще отразява нужните доходи за застраховане на лицензионните отговорности на компанията и осъществяването на действия, предоставени със закон ", оповестяват от ЕВН. В цената, която ще предложат, ще бъдат регистрирани и действителните разноски на компанията към фонд " Сигурност ", както и разноските, свързани с либерализацията на енергийния и газовия пазар.
Иванов разяснява и новите цени на газа от 1 април. " С огромна доза възможност " от началото на април няма да има смяна нито на електрическата сила, нито на топлинната сила, включително и топлата вода. " Булгаргаз " предвижда по-евтин с 0.5% газ през второто тримесечие на 2019 година Според прогнозите от 1 април природният газ ще коства 44.58 лева за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). В съпоставяне с одобрената за първите три месеца на 2019 година цената понижава с 0.22 лева за мегаватчас, или с 0.49%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР