Ново поскъпване на енергията - ще плащаме по-скъп газ от

...
Ново поскъпване на енергията - ще плащаме по-скъп газ от
Коментари Харесай

Има ли причина за сериозно увеличение на тока?


Ново повишаване на силата - ще плащаме по-скъп газ от петък, а след рухването на мораториума идват и по-високи сметки за парно и вода.

От КЕВР показаха цена от 128 лв. за мегаватчас от 1 април, само че прецизираха, че можем да плащаме и повече.

Енергийният специалист Васко Начев показва, че протичащото се в Украйна предопределя растежа в цените. " Очаквам 15% нарастване на природния газ. Това ще докара до растеж в цената на топлоенергията с към 30%. Няма причина за съществено нарастване на електрическата енергия до 1 юли ", означи той. И посочи, че е доста комплицирано да се внася газ от Турция. 

" Търсенето на полутечен газ е доста по-голямо от предлагането, по тази причина ще е доста мъчно да се реализира " предвижда пред Нованюз Начев. 

От своя страна Щерю Ножаров от БСК показа, че не се чака шоково повишаване на цените на електрическата енергия след отпадането на мораториума до лятото.

" Отоплителният сезон завършва, само че ще имаме опция за диверсификация с новите газови връзки от септември месец. За новия отоплителен сезон ще можем да разчитаме на разнообразни източници, което ще намали цените ". Това съобщи Щерю Ножаров от БСК за Нованюз. За него цената на природния газ ще е до 17%. " Очаква се да бъде направена връзка с Израел. Има опция и за газ от Азербайджан, както и полутечен от Съединени американски щати ", изясни той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР