Ново неделно училище в София учи децата на християнски ценности.

...
Ново неделно училище в София учи децата на християнски ценности.
Коментари Харесай

Неделно училище в София учи децата на християнски ценности

Ново неделно учебно заведение в София учи децата на християнски полезности. В часовете по изповедание в храма „ Света Троица “, с изключение на познания по вяра, децата се учат и по какъв начин да бъдат по-добри и толерантни с останалите. Как най-малките схващат Рождество Христово? Единствено дарове ли се получават на Коледа и с какви други обичаи се свързва този ден? Отговорите вижте в репортажа на Тереза Ставрева.

Станислава Ламбова, началник на Неделното учебно заведение при храм " Света Троица: " Спомняте ли си, аз ви споделих, когато учихме за Рождество Христово, че е по-добре да се молим на Бога и да оставим Дядо Коледа да бъде като митологичен воин. "
Различна беше днешната неделна заран за децата, които бяха избрали да прекарат част от празничния ден в класната стая на неделното учебно заведение, вместо в игри.
Димитър, 9г. " Учим по какъв начин се ражда Дева Мария и по какъв начин се ражда Христос. " Мартина, 8г. " Най-важните неща, които би трябвало да създадем през днешния ден са...Аз мисля, че е да бъдем смирени. "
А най-важният урок, на който ръководителят на Неделното учебно заведение желае да научи децата, е да бъдат положителни.
Станислава Ламбова, началник на Неделното учебно заведение при храм " Света Троица: " Трябва да научим нашите деца на обич, да имат взаимно съгласие сред родителите и сред самите тях. Тази съществена полезност, в случай че успеем да дадем на децата ще сме постигнали доста. " Oтец Александър Лашков: " Светът през днешния ден е подобен, на каквото ние нашето потомство преди 30-40 години сме научили децата си. Ако светът в този момент не е добър и е плевел и господстват егоизмът, алчността и безсърдечието, отговорните сме ние, тъй като преди години не сме посяли в сърцата на децата семената на положителното. "
Неделното учебно заведение към храм „ Света Троица “ е намерено преди два месеца. Отец Александър споделя, че му е голям триумф и късмет доста деца да получат познания за религията. Наред с уроците по религия и тези за живота, децата имат време и за своите обичани занимания.

Спасияна, 8г. " Когато вършим картички ни пускат видеа за Рождество Христово. "

И тъй като на Коледа стават чудеса, част от децата през днешния ден съумяха да осъществен една своя фантазия и за малко влязоха в ролята на кореспонденти.
- " Как искаш да празнуваш Коледа? " - " Искам да я чествам радостна, щастлива и фамилията да бъде радостно. " - " С кой искаш да празнуваш Коледа? " - " С мама, тати и сестричката ми. "
Вдъхновени от идните празници и наученото през последните два месеца, откогато Неделното учебно заведение съществува, децата поздравиха и всички пристигнали да възпламенят свещ в храм " Света Троица ", с коледни песнопения и стихове, отдадени на Рождеството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР