Ново изследване, водено от университета “Кралица Мери в Лондон и

...
Ново изследване, водено от университета “Кралица Мери в Лондон и
Коментари Харесай

Има нова надежда за жените с агресивен рак на гърдата

Ново проучване, водено от университета “Кралица Мери ” в Лондон и болничното заведение “Свети Вартоломей ”, демонстрира, че посредством потреблението на композиция от имунотерапия и химиотерапия личната имунна система на тялото може да бъде настроена да нападна тройно отрицателен рак на гърдата, удължавайки живота до 10 месеца, написа на уеб страницата си Центъра за отбрана правата в опазването на здравето.

Изследването, оповестено в “New England Journal of Medicine ” и показано на конгреса на Европейската асоциация по здравна онкология - 2018 година в Мюнхен, също сподели, че комбинираната терапия понижава риска от гибел или рак, стигащ до 40%.

Тройно отрицателният рак на гърдата постоянно визира млади дами, като доста хора са диагностицирани на 40 или 50 години. Стандартното лекуване е химиотерапията, към която множеството пациенти бързо развиват устойчивост. Ако заболяването се популяризира в други елементи на тялото, оцеляването постоянно е единствено от 12 до 15 месеца.

Новото лекуване комбинира общоприета седмична химиотерапия с имунотерапия atezolizumab, който се дава един път на всеки две седмици. Комбинацията работи посредством химиотерапията, която “разгражда ” повърхността на рака, което разрешава на имунната система по-добре да разпознава и да се бори с рака като непознат предмет.

Авторът на плана проф. Питър Шмид, професор по ракови болести в университета “Кралица Мери ” в Лондон и клиничен шеф на Центъра за рака на гърдата в болница “Свети Вартоломей ”, изяснява: “Тези резултати са голяма крачка напред. Ракът се лекува, като се потвърждава за пръв път, че имунната терапия има забележителна изгода за оцеляването. Тройно отрицателният рак на гърдата е нападателна форма, обезверено търсим по-добри лечебни благоприятни условия ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР