Аплодисменти и прегръдки. Време за сбогуване в Страсбург. С приключването

...
Аплодисменти и прегръдки. Време за сбогуване в Страсбург. С приключването
Коментари Харесай

Край на мандата: Евродепутати дадоха оценка на работата на ЕП

Аплодисменти и обятия. Време за прощаване в Страсбург. С приключването на последното съвещание, доста от депутатите се сбогуваха с пленарната зала, до момента в който други са решени да се върнат назад след изборите.

Деветият законодателен орган беше един от най-бурните, с голям брой рецесии за справяне. Euronews попита евродепутатите кои бяха главните достижения и провали.

 
Най-голямото достижение сигурно беше рестартирането на европейския стопански мотор след рецесията с ковид. Фондът за възобновяване и резистентност беше най-важното решение в този мандат.
Манфред Вебер – ръководител на ЕНП
Успявайки към момента да бъдем единни и решителни, когато Европа попадна в пламъците на съветската експанзия против Украйна. В този миг Европейският съюз осъзна заплахата.
Никола Прокачини – съпредседател на Европейски консерватори и реформисти

Европейската зелена договорка беше измежду главните триумфи за левите партии. Дори в случай че основни закони не бяха признати или текстовете им бяха доста размити.

 
Бих желала законът за възобновяване на природата да беше реалност, ние работихме за това... За страдание Съветът блокира тази инструкция. Надяваме се в най-близко бъдеще да я придвижим напред.
Ираче Гарсия Перес – ръководител на Алианс на социалистите и демократите в Европа

Има и страдание по някои огромни въпроси от миналия мандат, като новите фискални правила, които вещаят връщане към строгостта след интервала на пандемията.

 
Това е фискална усмирителна риза, която ще направи всички упоритости на Зелената договорка и поддръжката за Украйна финансово невъзможни. И пактът за убежището и миграцията, който няма да реши нищо и се подиграва с европейските полезности.
Филип Ламбертс – съпредседател на Зелени/Европейски свободен алианс

Европейският парламент ще се събере още веднъж на 16 юли в Страсбург за първо съвещание от новия мандат след европейските избори през юни. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР