Ново изследване установява, че симптомите на COVID-19 се проявяват до

...
Ново изследване установява, че симптомите на COVID-19 се проявяват до
Коментари Харесай

Симптомите на COVID-19 се проявяват до 5 дни

Ново проучване открива, че признаците на COVID-19 се демонстрират до 5 дни. Проучването е направено от американски епидемиолози, които са анализирали болни от разнообразни страни.

Ако човек няма признаци до 12-ия ден, най-вероятно няма да се разболее, само че още може да е преносител.
Как да отличим признаците на грип вид Б и ковид? Коронавирусът нападна непосредствено белия дроб на индивида
Учените въпреки всичко поучават хората да останат под карантина 14 дни, тъй като даже без признаци могат да са носители на вируса и да заразят други. Ако това се съблюдава, от 100 души под карантина, един може да прояви признаци, откакто тя бъде вдигната.

Специалистите акцентират, че има още доста незнайни за вируса - да вземем за пример какъв брой души от инфектираните развиват признаците. Повечето заразили се разболяват леко.
Вирусолог: Възможно е някои от нас към този момент да са прекарали ковид Според него огромна част от заболелите нямат признаци, а инкубационният интервал е много дълъг – 14 дни
Някои изобщо не демонстрират признаци, въпреки и да са носители на вируса.

Според специалистите е извънредно значимо да се организира точна диагностика на ковид, защото неправилното лекуване може да е рисково освен за пациента, само че и за близките.

COVID-19 към този момент е открит във всички страни на Европейски Съюз. Последната страна, в която беше доказан позитивен тест, е Кипър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР