Ново изследване показва, че от пет месечна възраст бебетата имат

...
Ново изследване показва, че от пет месечна възраст бебетата имат
Коментари Харесай

Бебетата разпознават емоциите на други бебета от пет месечна възраст

Ново проучване демонстрира, че от пет месечна възраст бебетата имат дарба да възприемат и разпознават смяната в страстите и настроението на своите връстници. Изследването направено от екип отпред с Рос Флом от Университета Бригам Янг, открива че бебетата могат да разпознават прочувствения си израз още когато станат на пет месеца.

„ Бебетата не могат да приказват и да кажат на майка си, че са гладни или жадни, по тази причина първият метод за връзка при тях е посредством израза и страстите. Затова те се научават да разпознават прочувствените промени “, споделя Флом.

Публикацията в списание Infancy изяснява, че са били изследвани 40 бебета от 3.5 до 5 месеца, като е била изяснена способността им да свържат звуците които издава друго бебе с израза на лицето му. Бебетата са били сложени против два монитора. Единият показвал щастливо смеещо се бебе, а другият – плачещо тъжно бебе. Едновременно с това откривателите пускали и аудио запис със съответните гласове. Когато чували щастливи и радостни звуци, бебетата гледали към монитора също със щастливо изражение на лицето. Обратно, когато записът бил на плачещо бебе, гледащите се обръщали към монитора с намръщено лице.

Изследването оказва помощ да се научи повече за най-ранното развиване на детето. За първите си две години и половина децата научават повече в сравнение с за целия си идващ живот, споделя Фом.
Вече е известно, че бебетата са способни да разграничават прочувствените изражения на познати за тях възрастни от 6 месечна възраст, а на непознати от 7 месечна възраст.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР