Ново изследване откри начин, по който можете да постигнете наистина

...
Ново изследване откри начин, по който можете да постигнете наистина
Коментари Харесай

Как да разберете всяка ситуация по-добре?

Ново проучване откри метод, по който можете да постигнете в действителност задълбочено схващане на всяка тематика и обстановка.

Споренето с вас самите се оказва извънредно продуктивно упражнение. Ако си визиите и двете страни на разногласието, това ще ви помогне да постигнете по-дълбоко и по-комплексно схващане на казуса, са открили учените.

“Тази техника в действителност въздейства позитивно на това, по какъв начин хората схващат познанието – конструирането на противоположни гледни точки кара хората да одобряват познанието по-малко като факт и повече като информация, която може да бъде деликатно изследвана в по-широка рамка от вероятности, други възможности и доказателства, ” изяснява водещата авторка на проучването, Юлия Завала.

За задачата на проучването 60 студенти е трябвало да напишат сюжети за 2-минутно телевизионно видео, което е рекламирало политически претендент за заемане на властова позиция.

Преди това на някои от студентите е било казано да си показват разговор сред двама телевизионни публицисти, които разискват претендентите.

Резултатите демонстрират, че представянето на разговора е довело до повече хрумвания, включени във финалната задача.

Студентите, които сами са взели участие в разговор е било по-вероятно да:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР