Ново изследване на европейската статистическа служба Евростат показва, че животът

...
Ново изследване на европейската статистическа служба Евростат показва, че животът
Коментари Харесай

Евростат: Все повече българи трудно свързват двата края

Ново проучване на европейската статистическа работа Евростат демонстрира, че животът на българите е станал по-тежък през второто тримесечие на 2022 година То наблюдава въздействието на пандемията от ковид върху изискванията на живот в 11 страни членки. Един от изводите е, че от ден на ден жители на Европейски Съюз все по-трудно са свързвали двата края спрямо предходните тримесечия като отражение на растящите цени от началото на годината.

Данните за интервала април-юни 2022 година демонстрират, че в България минимум хора са посрещнали разноските си без да изпитват усложнения. Едва 3,6% от сънародниците ни са изразили сходно мнение. На другия завършек на скалата са финландците. 40,5% от тях елементарно свързват двата края.

Евростат регистрира, че все по-малко хора в девет европейски страни споделят, че елементарно или доста елементарно покриват разноските си. Техният дял е намалял през второто тримесечие, като изключение вършат три страни - Италия, Словения и Австрия.

От друга страна делът на хората, които мъчно свързват двата края, се е нараснал във всички страни, обхванати от изследването, като се изключи Словения и Финландия.



Отново през второто тримесечие, на тримесечна основа, най-голямо нарастване на този дял е записано във Франция и Австрия.

Делът на популацията, което мъчно е свързвало двата края, варира измежду страните: от 11% във Финландия до 39,8% в България.

Данните демонстрират също по този начин, че най-малко всеки пети изпитва финансови компликации да се устоя в България, Словакия, Италия и Франция.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР