Ново глобално проучване на IPSOS по поръчка на Филип Морис

...
Ново глобално проучване на IPSOS по поръчка на Филип Морис
Коментари Харесай

Глобално проучване: Хората искат технологично решаване на вредата от пушенето

Ново световно изследване на IPSOS по поръчка на Филип Морис Интернешънъл (ФМИ), демонстрира, че хората желаят софтуерно решение на вредата от пушенето. Изследването е извършено измежду 31 000 пълнолетни лица от 31 страни по света.

Според резултатите 88% считат, че пушачите би трябвало да имат достъп до по-малко нездравословни други възможности на цигарите, а 91% са безапелационни, че технологиите и нововъведенията играят доста значима или значима роля за решение на проблеми, свързани с публичното здраве.

67 % от интервюираните в България са съгласни, че пушачите би трябвало да имат достъп до точна информация за различни артикули, които биха могли понижат риска спрямо цигарите, въз основата на която да създадат своя избор.

63 % от запитаните българи са на мнение, че фирмите, търгуващи с потребителски артикули, имат обвързване да реализират научни проучвания и да ползват нововъведения във връзка с своите артикули в полза на публичното здраве. Само 11 % обаче считат, че държавните управляващи в България се оправят добре с това да обезпечат на всички достъп до последните нововъведения и технологии.

45 % от пълнолетните лица в България са изцяло съгласни, че държавните управления би трябвало да създадат всичко допустимо да насърчат мъжете и дамите, които в противоположен случай биха траяли да пушат, да преминат изцяло на по-добри други възможности.

На участниците са задавани въпроси за тяхното мнение и оценка за ролята на технологиите и нововъведенията за публичното здраве,в това число различни на цигарите артикули, за ролята на фирмите и държавни управления, за потребността от информация и достъп, и други

ОБОБЩЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОУЧВАНЕТО В ГЛОБАЛЕН ПЛАН
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР