"Ново европейско законодателство ще доведе до по-добра координация между държавите

...
"Ново европейско законодателство ще доведе до по-добра координация между държавите
Коментари Харесай

Нов европейски център ще спира кибер атаките

"Ново европейско законодателство ще докара до по-добра съгласуваност сред страните за превъзмогване на огромни хакерски атаки. " Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел, предава "Монитор ".

Еврокомисарят с сектор цифрова стопанска система и общество разяснява, че е осведомена с нашумелите напоследък кибер офанзиви против доста посещаеми уеб сайтове.

„ Затова споделям какъв брой значима е Директивата за мрежова и осведомителна сигурност (NIS), разяснява Мария Габриел.

„ Това е първата законодателна директивата, която разрешава да бъде построена в държавата-членка център, който да проучва всевъзможен тип хакерски атаки “, съобщи Габриел.

Всеки народен център ще работи в тясно съдействие с централния отдел в Брюксел, предлага новото европейско законодателство.

Мрежата за отбрана от хакерски атаки ще работи 27 часа 7 дни в седмицата.

Новата конструкция за киберсигурност на Европейски Съюз ще употребява добавената стойност на експертизата на съществуващата сега Агенция на Европейския съюз за мрежова и осведомителна сигурност (ENISA), която към този момент ще се назовава Секретариат на държавите-членки.

„ Досега се е работило доста по тематиката, само че в този момент на ENISA би трябвало да им дадем по-голяма роля, с цел да може сред държавите-членки да циркулира цялата информация и да се реагира бързо “, изясни Габриел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР