Ново европейско законодателство може да забрани на земеделските стопани да

...
Ново европейско законодателство може да забрани на земеделските стопани да
Коментари Харесай

Ново 20: ЕС забранява да гледаме зайци, кокошки и други животни и птици в клетки

Ново европейско законодателство може да забрани на земеделските стопани да отглеждат кокошки носачки, зайци и други животни в кафези. Европейската комисия (ЕК) може да бъде задължена от жителите на континента, в случай че гражданската организация „ Край на клетките “ успее да събере един милион изказвания за поддръжка от поддръжници от минимум седем разнообразни страни от Евросъюза, осведоми " Монитор ".

Днес Европейска комисия е решила да записва европейската гражданска самодейност „ Край на клетките “, която си е сложила задачата да се постави завършек на „ нечовешкото отношение към селскостопанските животни “, отглеждани в кафези, оповестиха от институцията.

Организаторите приканват Комисията да предложи законодателство за възбрана на потреблението на: кафези за кокошки носачки, зайци, ярки, бройлери за разплод, пъдпъдъци, патици и гъски; родилни боксове за прасета майки; кафези за прасета майки и самостоятелни боксове за телета, в случай че към този момент не са неразрешени. Решението на

Комисията да записва самодейността се отнася единствено до правната допустимост на предлагането. На този стадий Комисията към момента не е анализирала неговото наличие. Регистрацията на самодейността ще се реализира на 11 септември. От този миг стартира да тече едногодишен период, в който уредниците могат да събират подписи в поддръжка на самодейността.

Ако самодейността събере поддръжка Комисията ще би трябвало да реагира в период от три месеца. В Брюксел ще би трябвало да решат дали да подхващат или да не дейности по отношение на настояването, като и в двата случая би трябвало да се обоснове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР