Ново, допълнително облекчаване на коронавирусните мерки за Великден се очаква

...
Ново, допълнително облекчаване на коронавирусните мерки за Великден се очаква
Коментари Харесай

Ново облекчаване на коронавирусните мерки за Великден в Кипър

Ново, в допълнение облекчение на коронавирусните ограничения за Великден се чака да утвърди държавното управление на Кипър на съвещанието си през днешния ден. След като последните две години празникът мина в строгите условия на национална карантина, под която бе страната, в този момент Великден ще припомня за времето отпреди пандемията.

Голямата фамилна Великденска софра се завръща в Кипър, откакто се планува от петък изцяло да отпадне ограничаването за оптимален брой хора, позволен за събирания у дома, който в този момент е до 20 души.

Ще бъде прекратено наложителното показване на коронавирусния „ безвреден пропуск ” /т. нар. SafePass/ в зони за хранене и развлечения навън. Ще бъде отстранено и условието на маса да седят до 12 души. Облекченията ще влязат в действие също от Разпети петък.

Тези огромни промени в коронавирусните ограничения са измежду най-важните оферти, които бяха утвърдени на среща на здравния министър Михалис Хаджипанделас и членовете на Научния съвещателен комитет по пандемията във вторник и се внасят за утвърждение от държавното управление през днешния ден.

Епидемичната обстановка в Кипър продължава да се усъвършенства и сега е най-хубавата за последните 5 месеца, което разрешава по-нататъшно разхлабване на ограниченията пред Великденските празници, съобщи здравният министър Михалис Хаджипанделас.

Следващата фаза на разпределяне на Covid рестриктивните мерки се чака да стартира от 15 май, съгласно препоръчаната от епидемиолозите „ пътна карта ”.

В Испания от през днешния ден отпада условието за носене на защитна маска на закрито като се изключи публичния превоз и лечебните заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР