Тези отварящи очите кули, стоящи дълбоко в океана, са построени,

...
Тези отварящи очите кули, стоящи дълбоко в океана, са построени,
Коментари Харесай

Вътре в мистериозно изоставени океански кули, оставени зловещо тихи край бреговете на Обединеното кралство след Втората световна война

Тези отварящи очите кули, стоящи надълбоко в океана, са издигнати, с цел да защитят Обединеното кралство против нацистка инвазия, само че за тези, които ги виждат за първи път, ще ви бъде простено да си помислите, че сте на снимачната площадка на нов филм с извънземна тематика.

Забележителните структури няма да наподобяват неуместни, изскачайки от водата в научно-фантастичен трилър, като ходещите извънземни триножници, изобразени във войната на световете. Всъщност творението имаше краткотрайна – само че значима приложимост – и кой знае къде щяхме да бъдем без тях?

Фортовете Maunsell в началото са издигнати през 1942 година, с цел да оказват помощ за възпирането и отбраната против немските сили в разгара на Втората международна война. По време на ранната част на тази война пристанищата на Лондон бяха уязвими от немски бомбардировки както по въздуха, по този начин и по море и беше нужен проект за битка със опасността.

Отговорът беше да се построят тези замъци в морето, в опит да унищожи непознати самолети и ло...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР