Ново безплатно приложение за оказване на първа помощ в критични

...
Ново безплатно приложение за оказване на първа помощ в критични
Коментари Харесай

БЧК с приложение за първа помощ в критични ситуации

Ново гратис приложение за оказване на първа помощ в сериозни обстановки пусна Българският червен кръст. То е доста елементарно за достъп и потребно с информация, заяви БНР. Достъпно е в Гугъл Play с името „ БЧК Първа Помощ “ и може да се употребява от консуматори на мобилни телефони с Android.

Заложени са 15 сериозни обстановки, в които образно са показани лесните стъпки за справяне с тях. Те са свързани с алергии, клинична гибел, задавяне, изгаряне, инсулт или инфаркт, заяви за БНР Десислава Тодорова от БМЧК – Бургас:

„ Потребителите на приложението ще могат да оказват незабавна помощ при пострадване на главата, рани, контузии на гръбнака, контузии на кости или стави, при хипогликемия и потрес. Налична е и информация за това по какъв начин да се реалокира потърпевш човек, по какъв начин да се спре кръвотечение и по какъв начин да се работи, когато има човек в безсъзнание. Най–важното е в сериозна обстановка е да запазим успокоение, да се погрижим за личната си сигурност и да действаме в помощ на потърпевшия, като навреме потърсим и помощ на тел. 112. “

Приложението „ БЧК Първа помощ “ може да се употребява и в зони без Интернет. След изтеглянето му, клиповете с насоки за оказване на първа помощ са налични за гледане още със стартирането, даже без налична интернет връзка.

Може да го намерите в Гугъл Play с думите: БЧК Първа Помощ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР