Ново безплатно приложение, наречено Spelfi, ще позволи на потребителите да

...
Ново безплатно приложение, наречено Spelfi, ще позволи на потребителите да
Коментари Харесай

Поръчайте си селфи от Космоса

Ново гратис приложение, наречено Spelfi, ще разреши на потребителите да вършат фотоси от Космоса, употребявайки камерите на спътниците Airbus, които се движат на към 650 километра над нашата планета.
Снимките няма да съдържат крупни фрагменти или лица на потребителите, защото камерите са проектирани да улавят единствено огромни групи хора на събития като спортни надпревари или митинги.
Първото селфи от Космоса бе показано в документален филм на BBC - група деятели от придвижването „ Сбогом на пластмасовите торбички “, протестираше против замърсяване с пластмаса на плаж на азиатския остров Бали. Те написаха „ Действай в този момент “ на Seseh beach, а активистката Изабел Вайсен употребява „ Спелфи “, с цел да снима надписа от Космоса през облаците.

Чрез приложението потребителите удостоверяват своето присъединяване в събитието, не е належащо те да основават събитието. След това насрочват селфи за избрана локация и несъмнено време и чакат спътника да свърши останалото. 

Изпълнителният шеф на Spelfi Крис Нюланд споделя, че цялата история е ориентирана към хора, които желаят да трансформират света посредством обществените медии и фотоси.

" Силата на Spelfi може да увеличи осведомеността в международен мащаб, насърчавайки другите да се причислят и желаят да създадат смяна, както направи Изабел с пластмасовите торбички в Бали ", изясни Нюланд.

Airbus има близо 50 спътника на Земята, обикалящи към нашата планета. Те употребяват оптични камери, които могат да създадат висококачествени фотографии и през облаците. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР