Новият заслон "Кончето" в Пирин е напълно готов, съобщи БНР.

...
Новият заслон "Кончето" в Пирин е напълно готов, съобщи БНР.
Коментари Харесай

Заслонът Кончето в Пирин е напълно обновен

Новият подслон "Кончето " в Пирин е изцяло подготвен, заяви БНР. Това стана с помощта на хората, които подкрепиха идеята на Асоциацията на професионалните планински водачи.

Общественото радио напомня, че с цел да се обнови подслонът, трябваше материалите да бъдат пренесени с летателни техника до мястото в планината. От Асоциацията потърсиха оферта за това от Министерството на защитата. Поисканата от ведомството сума за това била 52 хиляди лв..

Тогава от Асоциацията се обърнали към услугите на частна компания, която за доста по-ниска сума свършила въпросната работа. До мястото на подслона бяха пренесени над 3 тона материали благодарение на хеликоптер.

Официалното разкриване на подслона е през идващия уикенд.

Председателят на организацията на планинските водачи "Планини и хора " Орлин Чачановски разяснява пред публичната медия, че нужната сума за акцията е била събрана, с помощта на присъединяване на Радио Благоевград в самодейността.

"На финала сме, остават напълно малко козметични поправки и монтажа на фотоволтаиците. Надявам се до събота всичко да е готово. Така или другояче в събота откриваме сезона, в 13 часа на "Кончето " и в неделя в 14 часа на хижа "Яворов " за тези, които не могат да дойдат горе ", добави той.

Старият подслон на "Кончето " също ще бъде ремонтиран.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР