Новият японски император Нарухито, който седна на престола на 1

...
Новият японски император Нарухито, който седна на престола на 1
Коментари Харесай

За първи път: Новият японски император Нарухито приветства публично японците

Новият японски император Нарухито, който седна на престола на 1 май, в събота з а първи път приветства обществено японците , съобщи ТАСС.

Императорът се появи на особено оборудван балкон в императорския замък, с цел да насочи приветствията си към събралите се хора. В течение на днешния ден е планувано монархът да се появи шест пъти пред народа.



" Дълбоко съм ви признателен за поздравленията по случай сядането ми на трона. Моля се вие да бъдете здрави и щастливи. Моля се също по този начин страната ни дружно с другите страни да продължи да се стреми към мира и да може да реализира още по-голям подем ", съобщи в речта си императорът.

В региона на двореца от началото на деня са засилени ограниченията за сигурност. Хиляди японци се събраха, с цел да приветстват императора и другите членове на императорското семейство. Почетният император Акихито и брачната половинка му Митико не участваха на мероприятието, отбелязва ТАСС.

Нарухито е първият японски монарх , роден след капитулацията на Япония във Втората международна война. Той се възкачи на японския императорски трон на 1 май. С възцаряването на новия император в Япония стартира и година първа на новата епоха, наречена Рейва (ерата на Прекрасната хармония).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР