Новият вицепремиер – този, който ще заеме поста на подалия

...
Новият вицепремиер – този, който ще заеме поста на подалия
Коментари Харесай

Каракачанов: Новият вицепремиер трябва да бъде посочен от НФСБ


Новият вицепремиер – този, който ще заеме поста на подалия оставка Валери Симеонов (лидер на НФСБ), би трябвало да бъде посочен от НФСБ. Това сподели в изявление за предаването „ Тази неделя” по bTV вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов (лидер на ВМРО).

Той се аргументира с обстоятелството, че всяка от трите партии в дребната коалиция (ВМРО, НФСБ и „ Атака”) има собствен представител в изпълнителната власт – „ Атака” има министър – Емил Караниколов.

На въпроса дали за поста ще бъде препоръчан депутата от Обединените родолюбец Борис Ячев той отговори, че има два разновидността – да е от депутати на НФСБ, или да е персона отвън политиката.

Ще подаде ли Каракачанов оставка?

„ То е креативно предложение. Цяла нощ мислех върху него. Продължавам да мисля креативен. Ще упорствам във вторник на съдружен съвет да разгледаме това креативно предложение и в случай че прерасне в сходна концепция, дискретна или не, няма проблем да си подам оставката “. Така Каракачанов отговори на апела на Волен Сидеров (лидер на „ Атака”) да си подаде оставката.

Относно различен укор на Сидеров, че Обединените патриоти вървят по пътя на Реформаторския блок, той сподели: „ Нека във вторник си отговорим на този въпрос – кой ни бута по този път”.

Как се е стигнало до отдръпването на Симеонов?

Красимир Каракачанов изясни и по какъв начин се е стигнало до подаването на оставката на Валери Симеонов. В петък Симеонов му се обадил по телефона и дружно отишли при премиера Бойко Борисов. Борисов реагирал обикновено на оставката, не е пропагандирал Симеонов за нищо.

„ Попита го дали има концепция кой ще го замести. Нямаше, то и не е обсъждана. Не се опита да го разубеди, Симеонов си беше взел решението самичък “, разяснява вицепремиерът.

Основателни ли са митингите в страната?

За митингите той счита, че има хора по улиците, които са там основателно, само че има и такива, които са за шоуто. Според Каракачанов не е обикновено да се затварят автомагистрали и да се пречи на стотици хиляди да се придвижват.

Ако решим, че ползата на общ е по-голям от интереса на 10% от хората, ще вървим напред, сподели Каракачанов по отношение на бъдещето на този кабинет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР