Новият участък от третата метролиния - от станция Красно село

...
Новият участък от третата метролиния - от станция Красно село
Коментари Харесай

Метрото тръгва до Горна баня до края на април

Новият сектор от третата метролиния - от станция " Красно село " до " Горна баня " ще бъде пуснат за придвижване до края на април.

В момента се правят последните тествания, а през идния уикенд мотрисите би трябвало да бъдат спрени за финален път, с цел да се свърже софтуерът със системите на новия сектор.

Трасето от „ Овча купел ” е дълго 4 км, с 4 метростанции, като едната е взаимна с жп спирка на националната жп мрежа и прави връзка с влака за Перник. През месец май 2017 година стартира строителството на трасето, а през август 2020 година бяха пуснати мотрисите в сектора от жк " Хаджи Димитър " до Красно село.

Сега новите спирки са: " Овча купел " - разположена е западно от кръстовището на бул. " Овча купел " и бул. " Президент Линкълн ", " Мизия/НБУ " е разположена източно от бул. " Монтевидео ", " Овча купел 2 " е ситуирана почти в средата на жк " Овча купел 2 " и " Горна баня " е ситуирана в западната част на квартала.

За 12 минути ще се стига от „ Овча купел ” до центъра на София с метрото. 45 000 нови пасажери ще употребяват новите 4 станции, а упованието на столичните управляващи е, че потреблението му ще понижи броя на колите с 14 000 всекидневно.

Над 1000 души - строители, снабдители и служащи в базите, са взели участие в построяването на 4-километровия сектор в „ Овча купел ”. 102 млн. евро коства построяването му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР