Новият треньор на Спортист Своге - Петър Колев, говори пред

...
Новият треньор на Спортист Своге - Петър Колев, говори пред
Коментари Харесай

Петър Колев: Спортист не отговаря изцяло на условията за елитната ни дивизия

Новият треньор на Спортист Своге - Петър Колев, приказва пред „ Мач Телеграф “ за аргументите да одобри новото предизвикателство и рисковете, които то носи. Специалистът разкрива упоритостите и целите си, както и усещанията, които към този момент има за родната Втора лига. Тимът от града на шоколадите завърши есенния дял на пето място с съпостави точки с четвъртия Беласица и шестия Спартак Плевен и изостава единствено на две от Kpyмовград и Етър. Както е известно, водачът ЦСКА 1948 II няма право да се качи в елита.

– Г-н Колев, по какъв начин се стигна до обвързването ви със Спортист Своге и какво ви стимулира да приемете предлагането?
– Президентът Петър Веселинов влезе в контакт с мен. Имахме диалог, на който той почтено, тъкмо и ясно показа концепциите си за бъдещата ни работа в клуба. Изгледах много записи с мачове на тима и мога да кажа, че аргументите да приема това предложение са няколко. Добрият климат, който видях и мотивацията на играчите да работят на терена, себераздаването им в множеството мачове… От друга страна не считам, че е добре, за който и да е треньор, да остава дълго време настрана от дейната работа и да няма опция да поддържа практическите си умения.

– Идеите на управлението на клуба свързани ли са с съответни задания, цели и периоди за осъществяването им?
– Договорът ми е за година и половина. Имахме съвпадане във визията какво би трябвало да се случи в близко бъдеще със Спортист. Едно от нещата е да се задържим във допустимо най-предно класиране и съгласно изискванията, които предлага клубът и бюджетът да развием млади момчета. Такива, които не са получили късмет и имат капацитет, който да разпрострат. Говорим за футболисти от София и района.

– Това ли ще е целта?
– Да. Ще имаме 4-5 опитни футболисти, а останалите съвсем напълно ще са играчи сред 19 и 21-22 години. Мисля, че от развиването им клубът може да завоюва в бъдеще. Надявам се след избран интервал на работа да получим и положителни оферти, каквито към този момент има за двама от тях.

– Цел ли е класиране в Първа лига?
– Чисто спортно-технически и като инфраструктура Спортист не дава отговор напълно на изискванията за елитната ни дивизия. Трябва да имаме поради и програмата за пролетния дял, за която не можем да кажем, че е удобна за нас. Ще създадем всичко допустимо да се държим горе в класирането и в случай че се отдаде опция, да не я пропущаме. На този стадий виждам три тима във Втора лига, които като инфраструктура са подготвени да одобряват мачове от Първа лига, само че организационно и като бюджет не дават отговор на стандартите. Това са Монтана, Етър и Дунав.

– А по какъв начин оценявате като цяло конкуренцията в дивизията?
– През първия дял от шампионата видях извънредно равностойни мачове. Липсва изявен любимец, тъй като вторият тим на ЦСКА 1948 по правилник няма право да премине в горна дивизия. Показателно за изравнените сили е и положителното показване на новаците в този сезон – Беласица, Спартак Плевен, Дунав и Крумовград.

– Като треньор, който е работил в клубове като Лудогорец и Левски, има стаж и в чужбина в щаба на Димитър Димитров, а за последно води Берое, виждате ли минуси и опасности от новото ви предопределение?
– Като минус мога да посоча това, че нямам по-обстоен взор върху това равнище на българския футбол. Предполагам, че ще се сблъскам с разнообразни проблеми от тези, които съм имал до момента. Аз обаче съм оптимист и виждам в това предизвикателство късмет за още по-добър опит.

– Кои ще са хората, които ще ви оказват помощ?
– Асистент ще ми бъде Борислав Стойчев. Човек, дал доста на тима до момента, познато име в българския футбол. Стоян Ставрев ще е треньор на вратарите. Надявам се с напъните на екипа, на президента и на хората до клуба да създадем малко по-добри условия за работа на играчите, в сравнение с са били до момента. Според мен Втора лига е мястото, където би трябвало да се залага на по-голяма численост млади играчи. Личното ми мнение е, че най-малко 6 души до 23 години би трябвало да има в стартовите сформира. Това ще е от изгода за целия ни футбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР