Новият тенис сезон вече започна и в откриващия двубой на

...
Новият тенис сезон вече започна и в откриващия двубой на
Коментари Харесай

Сериозно обещание за 2023-та: Музети изравни за Италия срещу Бразилия на United Cup

Новият тенис сезон към този момент стартира и в откриващия дуел на United Cup станахме очевидци на безапелационна победа на Тейлър Фриц, която беше последвана от такава на Мадисън Кийс, с цел да може Съединени американски щати да поведе безапелационно в конфликта си против Чехия в Сидни. Малко по-късно в хода на деня в спортната стратегия в Бризбейн също започва и в първата среща предстоеше да се изправят съставите на Италия и Бразилия.

Началото на съревнованието сред двете страни, които дружно с тима на Норвегия образуваха група " Е " на конкуренцията, беше обещано от мач сред първите ракети при дамите, в който най-сериозно прогресиралата тенисистка за миналия сезон в WTA Тура - Беатрис Хадад Мая, разгроми полуфиналистката от Ролан Гарос Мартина Тревисан с 6:2 6:0 и изведе " кариоките " напред с 1:0 в общия резултат. Мигновено след тях на " Pat Rafter Arena " излязоха вторите ракети при мъжете - Лоренцо Музети и Фелипе Мелигени Алвеш, като международният номер 23 се оказа праволинеен по отношение на надалеч по-нискоранкирания си противник и с победа 6:3 6:4 върна равенството в конфликта сред Италия и Бразилия.

Още на старта на дуела ясно си пролича разликата в класите, откакто двукратният АТР първенец превъзхождаше съперника си в размените от дъното на корта и се поздрави с ранен задатък от пробив. Впоследствие събитията на корта в Бризбейн надалеч не се развиха съгласно желанията на любимеца и той инкасира мълниеносен рибрейк, който беше подбуден от ниската успеваемост на първото му подаване. Световният номер 166 въпреки и да завърза протичащото се, откакто навакса част от пасива си, то той елементарно съобщи самодейността от другата страна на мрежата, при което Музети не се поколеба да разкрие капацитета си в атакуващ проект и посредством нов пробив записа откриващия сет на сметката си.

Италианецът очевидно се усещаше чудесно при започване на втората част, когато своебразно " летеше " по корта и осъществя поредност от фамозни удари, която му донесе законосъобразен превес в резултата и той причисли подаването на бразилеца към актива си. Спадът в представянето на международния номер 23 обаче още веднъж не закъсня и в средата на сета станахме очевидци на възобновяване на паритета от страна на Мелигени Алвеш, само че единствено с цел да може напрежението да обхване новобранеца в деветия гейм, когато ръката му трепна поредно, изпращайки топката отвън очертанията на корта, до момента в който за тенисист от ранга на Музети беше " детска игра ", откакто доближи до основен пробив да постави и точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР