Новият старши треньор на Верея Александър Севидов заяви, че отборът

...
Новият старши треньор на Верея Александър Севидов заяви, че отборът
Коментари Харесай

Треньорът на Верея: Лагерът в Кипър пропадна, защото нямаме достатъчно играчи, търсим 10 нови

Новият старши треньор на Верея Александър Севидов съобщи, че тимът желае да притегли 10 нови футболисти за пролетния дял от сезона в българското състезание.

Старозагорци са последни в Първа лига без победа в първите си 20 мача от акцията, а през зимата съставът беше изоставен от към дузина играчи.

" Трябва да се подсилим с 10 души. В момента в състава упражняват 12 момчета, от които двама са юноши. Големият плюс е, че трансферният прозорец не затваря на 1 февруари, а можем да взимаме нови до края на идващия месец. Така че, който не успее да си откри тим в Европа, ще може да пристигна при нас. От остарелия състав остават единствено шест играчи, които дават отговор на условията ", разяснява украинският познавач Севидов.

Той призна, че се водят договаряния с украинския полузащитник Сергей Рудика, който за последно е играл в Днепър Могильов.

" От клуба водиха договаряния със Сергей Рудика. Той ме устройва и най-важното е, че знае какви са моите условия, изключително в прехода от играта в отбрана към нахлуване. С този съставен елемент сега тимът има проблеми. Ако притеглим Сергей, други украинци няма да взимаме. Когато той оформи документите си с Днепър, ще се причисли към нас. Гледаме играчи от Хърватия, Испания и африканци с френски паспорти. За страдание нямаме финансовата опция да привличане топ-футболисти, по тази причина ще се постараем да изберем най-хубавото от оставащите ", сподели експертът.

Той възнамерява къса подготовка в Турция през идващия месец.

" Имаше проект за лагер в Кипър, само че просто нямаше задоволително играчи, с които да отидем и по тази причина го отложихме. Мисля, че при започване на февруари ще отидем за десетина дни в Турция ", сподели Севидов.
Редовният сезон в българското състезание се възобновява на 16 февруари, само че главните цели на Верея са свързани с плейофите.

" Имаме още шест мача от постоянния сезон, само че те са без значително значение. След това тимовете се разделят на две групи от по четири, а по-късно предстоят и мачове сред последните и предпоследните отбори в двете четворки. Ако се оправим добре в тях, ще осъществим задачата да останем в Първа лига. Така че същинската ни цел в този момент е да се подготвим добре за плейофите, които ще бъдат в края на март. Основна задача, която ми беше сложена от управлението, е оставане в елита. Ситуацията не е лесна, само че не е пагубна. Ще се постараем да създадем всичко допустимо ", сподели още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР