Новият старши треньор на Царско село Любослав Пенев даде първото

...
Новият старши треньор на Царско село Любослав Пенев даде първото
Коментари Харесай

Любо Пенев: Стойне Манолов трябва да е пример за всички футболни хора

Новият старши треньор на Царско село Любослав Пенев даде първото си изявление пред клубния уебсайт след назначението си на поста в деня, в който бяха възобновени формалните тренировки.

- Любослав Пенев в Царско село. Изненада ли трябваше да бъде това за хората?

- Аз съм работохолик. Аз обичам да работя. Темата е малко по-различна. Ние със Стойне Манолов сме другари от доста години. Оцених поканата и никога това не е крачка обратно. Работя в първа дивизия, работя с положителни момчета. Искам да отбележа, че работя в един комплекс с какъвто не разполага нито един тим в България. Тревните терени, формалният стадион, оздравителен център, професионален ресторант за диетата, която би трябвало да съблюдават играчите. Всичко това го е направил единствено един човек - Стойне Манолов. От личния си джоб. Той би трябвало да е образец за всички футболни хора, които желаят да вършат футбол.

- Вие сте треньор перфекционист в работата си и сте работили в клубове с цели свързани със трофеи, купи и евротурнири. Какво ще е по-различно в този момент?

- Сега е по-различно в аспекта, че сме в осмицата, а не в шестицата. Независимо от това ще се борим да се представим по най-хубавия метод до края на сезона. Целите постоянно пред тима постоянно ще са високи.

- Започнаха публични тренировки от през днешния ден. Имате опция да упражнявате единствено на групи по няколко индивида. До какъв брой това ще повлияе на вкарването на тима във форма и в каква форма се върнаха момчетата?

- Така е, да. Според това, което виждам се върнаха в добра форма. Били са съществени и виновни. Относно това, че упражняваме по трима, четирима или петима би трябвало да го съблюдаваме. Има правила и би трябвало да сме деликатни и внимателни до последната минута.

- Какъв е най-големия риск преди подновяването на мачовете?

- Контузиите. Това е главното. Това ще работя и аз най-вече в този миг. Упражнения за предварителна защита и да се предпазим от травми. Това е най-важната тематика.

- Как ще наподобява футбола спрямо това, което беше през февруари?

- Ще бъде доста друго. Само от това, че няма да има аудитория стадионите ще са празни и футболистите ще би трябвало да се приспособяват в тази конюнктура. Рано или късно това ще свърши. Ще го предолеем дружно. Въпросът опира до персонална отговорност и дисциплинираност на всички.

- Усетихте ли персоналната отговорност и дисциплинираност у футболистите?

- Работя от малко време с тях и последователно ги срещам с моята методика и жанр на работа. Мисля, че стартират да го осъзнават и приспособяват. Много е значимо да се приспособяват бързо и по най-хубавия метод. Мисля, че нямаме да имаме проблем. Взаимотношенията са прелестни. Аз съм открит човек на разговора.

- След подновяването на шампионата ще би трябвало да се изиграят мачове в по-гъст цикъл. Ще се справите ли на база неналичието на необятен състав?

- Нямам дълъг състав или дълга скамейка. Разполагам с по-малко футболисти. Убеден съм, че ще се оправим. Не инцидентно споделих, че би трябвало да се опазим от травми.

- Г-н Манолов сподели в едно изявление, че сте треньор до момента в който получите по-добро предложение, само че сигурно гледате напред във времето и към новия сезон.

- Ние със Стойне се познаваме доста добре. Когато си стиснем ръцете и дадем дума документите са непотребни. Съжалявам, че нямаме още 6-7-8 мача, с цел да отидем в друго класиране. Аз съм оптимист и по този начин го виждам. Такава е обстановката и би трябвало да се съобразим. Работим от в този момент към идната година. Подготвяме се за този и за другия шампионат, тъй като ще има дребна пауза. Работим по прехвърлянията на футболисти, които желаеме да притеглим. Аз съм следил тима в не малко мачове. Имали са положителни игри и не толкоз положителни. Каквото зависи от мен ще бъде направено да се надгради.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР