Новият старши треньор на френския шампион даде пространно интервю за

...
Новият старши треньор на френския шампион даде пространно интервю за
Коментари Харесай

Почетино с първото си голямо интервю след поемането на ПСЖ: За Меси, Рамос, Мбапе и обсебването от Шампионската лига

Новият старши треньор на френския първенец даде просторно изявление за вестник “Марка”, което ознаменува първия му месец отпред на отбора. В него аржентинският експерт визира някои забавни тематики, които са измежду водещите в медиите из цяла Европа - възможни прехвърляния на две от огромните звезди на футбола сега и надлежно капитани на и и, бъдещето на и, конкурентноспособността на френската Лига 1, както и обсесията в на клуба от спечелването на Шампионската лига. Предлагаме ви някои акценти от него:

За Лига 1

“Френската лига постоянно е подхранвала останалите огромни шампионати. COVID-19 направи шампионатите доста по-равностойни, виждате какво става в Испания, Англия, Италия. Лига 1 постоянно е била доста оспорвана, залага се доста на физиката, има доста млади и надарени играчи. Понякога извън нещата се виждат по друг метод, само че това не е вярно. Виждате, че през предходната година в Шампионската лига имаше френски финалист.”

За Шампионската лига

“Тук нищо друго няма значение. единствено успеха. Спечелването й е фантазия от 50 години, а в никакъв случай не е постигано. Дори когато бях тук като състезател, тя бе обсебила клуба. Това е задачата. Не можем просто да желаеме да се оправим добре, приказваме за спечелването й. За да го реализираме, би трябвало да изградим конструкция, която да подкрепя спортната страна. Окакто бях на край с моя екип (като ментор на Тотнъм), нашата фантазия е да играем нов подобен.”

За връзките с Неймар и Килиан Мбапе

“Връзката с тях е спонтанна и естествена. Подходихме напълно естествено и чакаме същото от тях. Ние не съдим хората и когато пристигнем на ново място, сме отворени за тази смяна. Те са нетърпеливи да ви видят, когато пристигате, да видят по какъв начин ще разговаряте. Те са на първо място хора и имат прочувствена просветеност, която ги кара да схванат всяка обстановка. Понякога тази връзка се реализира с един жест или дума, не е нужно да отнеме година.”

Килиан Мбапе и оставането му

“Кой не обича Килиан, той просто те кара да го обичаш с тази усмивка, с силата си. Той стана международен първенец на 19, реализира впечатляващи неща, специфичен и друг е, има доста прочувствена просветеност. Има доста капацитет, който да бъде развиван, само че въпреки всичко той е тук и в този момент, не е въпрос единствено да бъдеще. Предизвикателство е да работиш с подобен гений, тъй като това те прави по-добър треньор. Има доста клюки свързани с него, само че аз считам, че ще е в ПСЖ още доста време. Ние разчитаме на него и ще продължим да го вършим до момента в който е тук. Ясно е, че би трябвало да вземе решение за своето бъдеще, само че наподобява благополучен и привързан с плана.”

За Лионел Меси

" Уважавам останалите клубове, тъй като разбирам, че това може да ги разгневи. Но и разбирам света на футбола, в който няма светци и никой не може да се оплаква, всеки прави нужното, с цел да е по-добър. Това не е някакво прикрито обръщение, само че да не се вършим на по-големи светци от Папата. Каквото и да кажа за Меси, то ще бъде интерпретирано погрешно и ще остане неразбираем. Той е страховит футболист и ще пасне на всички места, само че аз съм благополучен с това, което разполагам.”

За Серхио Рамос

" След един месец в ПСЖ към този момент открих играчи с отлични лидерски качества. Големите играчи могат да играят по друг метод и могат да намерят мястото си в разнообразни планове и просвета. Стратегията на ПСЖ е една и съща от години, още когато аз бях тук като футболист, още от времето, когато привлякохме Роналдиньо. Ще разгледаме пазара и ще вземем играчи, които могат да ни подобрят. Ще забележим в идващите месеци какво ще стане. Тук Рамос би намерил страховит клуб с фикс идея да печели. ПСЖ е един от най-големите клубове в света.”
Лига 1 22 кръг, неделя 31 януари  Лориен 16:00предстои  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР