Новият старши треньор на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел беше представен

...
Новият старши треньор на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел беше представен
Коментари Харесай

Тухел обяви какво е заложено в Байерн

Новият старши треньор на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел беше показан публично. Той заменя уволнения през вчерашния ден Юлиан Нагелсман, като контрактът му е до лятото на 2025 година

„ Чест е да получиш покана от Байерн. Вчера, когато подписвах контракта си в клубния офис, видях, че това е нещо доста особено тук.

В ДНК-то на клуба е залегнало единствено да се печели, както и да се играе прекрасен футбол. Настоящият състав е един от най-талантливите в Европа, с който можеш да се бориш за всички титли и да ги спечелиш. Достатъчно класен е да се бори и за купата във Висшата лига. Нямам самообладание да стартира работа с тези играчи ”, съобщи Томас Тухел.

„ Отговорността е огромна. Освен това имам и персонална причина да работя за Байерн, тъй като по този начин съм по-близо до фамилията си. За мен това беше най-хубавият избор. Когато за известно време си работил зад границата, още повече осъзнаваш какъв брой значим е Байерн. Това е един от най-големите клубове в света. Признавам, че случилото се в този момент беше изненадващо за мен. Очаквах кариерата ми да продължи в чужбина “, добави Тухел.

Специалистът приказва и за идното дерби против Борусия Дортмунд, което е идната седмица и ще бъде негов формален дебют.

“Благодарение на работата на Нагелсман към момента има опция да бъдат извоювани всички купи този сезон. Всичко ще зависи от детайлите. Имам концепция какво да направя. Няма потребност от някакви огромни промени във връзка с схемата на игра и тактиката. Необходимо е допустимо най-бързо да заслужа доверието на самите футболисти. Няма по какъв начин предизвикването да бъде по-голямо от това да стартира непосредствено против Борусия Дортмунд. Това е най-големият мач в немския футбол. Заради изключителната серия на Борусия сега и точковата разлика дербито минава в друго измерение ”, приключи Тухел.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР