Новият-стар шампион на Германия - Байерн (Мюнхен), завърши с подобаваща

...
Новият-стар шампион на Германия - Байерн (Мюнхен), завърши с подобаваща
Коментари Харесай

Левандовски счупи головия рекорд на Герд Мюлер, а Байерн разби Аугсбург в следобеда на сбогуванията

Новият-стар първенец на Германия - Байерн (Мюнхен), приключи с подобаваща победа последния си мач за сезон 2020/21. Баварският исполин победи в районното съревнование с Аугсбург, доминирайки тотално с 5:2. Роберт Левандовски реализира огромната си цел и счупи головия връх на Герд Мюлер. Безценното попадение №41 падна, откакто полякът се разписа в 90-ата минута.
 Тотален срив за Вердер -
Тотален срив за Вердер - " бременските музиканти " изпаднаха във Втора Бундеслига!

Кьолн се добра до баражното 16-то място

Следобедът на " Алианц Арена " се оказа извънредно прочувствен, защото беляза няколко раздели. Наставникът Ханзи Флик беше треньор на мюнхенци за финален път. Заветният си дуел за Байерн пък изиграха емблематични за клуба футболисти като Дейвид Алаба, Хави Мартинес и Жером Боатенг. Всички те получиха специфични плакети за спомен.
 Снимка 531906
Източник:

Тежкият процес на мача се очерта още през цялото време. Капитанът на гостите Гувелеу имаше малшанса да си означи автогол още в деветата минута. Всичко това се комбинира и с попадение за 2:0 на Серж Гнабри в 23-ата.

Аугсбург имаше чудесната опция да се върне в дуела, само че в 25-ата минута Даниел Калиджиури не съумя да преодолее Мануел Нойер от бялата точка. Виновник за дузпата пък беше Люка Ернандес.
 Снимка 531910
Източник:

В 33-ата Йозуа Кимих изпъкна с гол красавец. Лидерът на баварците напредна с топка в крайници, завоюва си пространство и с мощен шут от далечна отдалеченост не остави късмет на Гикиевич. До паузата остана време и за Кингсли Коман, който се разписа след подаване на играещия своя финален мач Дейвид Алаба.
 Снимка 531909
Източник:

През второто полувреме Ханзи Флик направи голям брой промени в своя състав, а Роберт Левандовски по този начин и не стигаше до гол в мрежата на Аугсбург. Вместо това, в границите на единствено пет минути, гостите стигнаха до цели две попадения в мрежат на Нойер. Първото от тях бе дело на Андре Хан, а в 72-ата се разписа и Флориан Нидерлехнер.
 Борусия приключи сезона с победа над Байер
Борусия приключи сезона с победа над Байер

Холанд още веднъж свети

И по този начин минутите отминаваха, а най-важното нещо в този мач беше, ще успее ли Левандовски да се разпише. И с цел да бъде драмата цялостна, полякът счупи головия връх на Герд Мюлер с последното си отиграване в мача. Неистова наслада застигна целия лагер на мюнхенци, откакто " деветката " беше на точното място в точното време, с цел да овладее отбитата топка в наказателното поле и да я изстреля право в задачата за крайното 5:2!
 Снимка 531907
Източник:

Любопитен факт е, че в края в игра за Аусбург се появи младият нападател Лукас Петков, чиито дядо е българин!

БАЙЕРН (МЮНХЕН) - АУГСБУРГ 5:2

1:0 Гаулеу -автогол (9 " ), 2:0 Гнабри (23 " ), 3:0 Кимих (33 " ), 4:0 Коман (43 " ), 4:1 Хан (67 " ), 4:2 Нидерлехнер (72 " ), 5:2 Левандовски (90 " )
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР