Новият собственик на Туитър Илон Мъск обяви днес, че ще

...
Новият собственик на Туитър Илон Мъск обяви днес, че ще
Коментари Харесай

Илон Мъск обеща „амнистия” на блокирани потребители в Twitter

Новият притежател на " Туитър " Илон Мъск разгласи през днешния ден, че ще даде " прошка " на блокирани консуматори, което съгласно специалисти по онлайн сигурност ще докара до увеличение на издевателството, дезинформацията и езика на ненавист, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Милиардерът разгласи решението си, откакто организира анкета в своя профил дали да се възстановят сметките, които " не са нарушили закона и не вземат участие в прекомерно огромен спам ". Резултатът от гласуването беше 72 % " за ".

" Хората се произнесоха. Амнистията стартира идната седмица. Глас национален - глас Божи ", разгласи Мъск в Туитър, като написа сентенцията на латински. Със същата фраза " Глас национален - глас Божи " Мъск разгласи преди дни възобновяване на акаунта на някогашния американски президент Доналд Тръмп, откакто още веднъж организира анкета.

Тръмп беше блокиран за насърчаването на щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година След новината за възобновяване на акаунта му той съобщи, че не мисли да се връща в Туитър, въпреки че профилът му не е заличен.

В месеца, откогато Илон Мъск е притежател на Туитър, доста групи за наблюдаване на платформата за расизъм, антисемитизъм и език на омразата оповестяват за нарастване на сходни случаи. Има усилване и на расисткия тормоз против футболисти, играещи на провеждащото се сега Световно състезание по футбол.

Зачестилите случаи на неуместно наличие значително се дължат на решението на Мъск да освободи половината от 7500-те чиновници на компанията, уволнението на висши фрагменти и серията от промени, които доведоха до стотици напускания.

Неизвестен остава и броят компании подизпълнители, следящи за наличието в Туитър. Сред подалите оставка е ръководителят на отдела за сигурност Йоел Рот, а доста рекламодатели също взеха решение да се отдръпват.

На 28 октомври, ден откакто пое контрола над Туитър, Илон Мъск написа в платформата, че нито един блокиран акаунт няма да бъде възобновен, до момента в който в компанията не се образува " съвет по наличието ", в който да се преглеждат избрани случаи. Във вторник милиардерът се отхвърли от концепцията и разгласи, че тя е била по гледище на " огромен брой групи от политически и обществени деятели ", които са " нарушили договорката ", като са предиздвикали рекламодатели да се отдръпват най-малко краткотрайно от платформата.

В отчет на Европейския съюз от през днешния ден беше обявено, че през тази година на компанията лишава повече време да прегледа неуместно наличие, а премахването му е по-малко спрямо 2021 година Данните от отчета са събрани напролет, преди Мъск да придобие Туитър. Те са част от оценка на онлайн платформите за сходство с откритите правила на Европейски Съюз против дезинформацията. Докладът показва, че от Туитър реагират на едвам половината от сигналите за език на омразата в границите на 24 часа, за разлика от 81 % през предходната година.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР