Новият щам на COVID-19 вече е разпространен на територията на

...
Новият щам на COVID-19 вече е разпространен на територията на
Коментари Харесай

Британската мутация на COVID-19 плъзна из страната. Още 3 държави спират авиовръзките с Острова

Новият вариант на COVID-19 към този момент е публикуван на територията на множеството райони на Англия, отвън Лондон и югоизточната част на Англия. Това счита здравният специалист доктор Сюзън Хопкинс от държавната организация Public Health England.

„ Всеки район има случаи, само че доста дребен брой. Открит е в Уелс, Шотландия, към момента не сме разкрили такива в Северна Ирландия “, означи тя, представена от изданието „ Метро “.

Д-р Хопкинс съобщи, че се надява хората, напуснали изключително английската столица, откакто министър председателят Борис Джонсън я сложи в новата четвърта степен на риск, да лимитират контактите си.

„ Надявам се когато отидат, където и да е, да понижат обществените си контакти и да нямат контакт с никой отвън тяхното домакинство за идващите 10 дни, защото това ще помогне да се минимизира рискът от предаване в други елементи на страната “, сподели още специалистът.

По-рано учени от новосъздадената държавна Консултативна група за зараждащи респираторни вирусни закани (Nervtag) заключиха, че разновидността VUI 202012/01, разпозната в лаборатории в Портън Даун, се популяризира по-бързо от познатия до миг вид на коронавирусната зараза.

В събота, след оповестяването на по-строгите ограничения в Лондон, мнозина използваха последните часове преди влизането на рестрикциите в действие, с цел да изоставен града. Според данни за покрайнините на столицата трафикът доста се е засилил, а цените на билетите за трен фрапантно се усилиха поради огромното търсене.

Заради новия вариант редица страни, в това число и България, вкараха изключителни ограничавания за влизането на лица от Англия.

Още три страни стопират авиовръзките с Англия, след известията за новия вариант, засечен първо на територията на Англия. 

Румъния разгласи, че от през днешния ден стопира полетите от Англия за всички летища в страната за интервал от 2 седмици. Румънският Национален съвет за изключителни обстановки утвърди решение за прекъсване на полетите от Англия и Северна Ирландия за интервал от 14 дни, а жителите от тези страни, които влизат в Румъния, ще би трябвало да бъдат подложени на карантина, заяви Танюг, като се базира на Аджерпрес. 

Чешките управляващи също краткотрайно ще спрат авиовръзките с Англия, осведоми ТАСС. От 12:00 часа локално време през днешния ден в Чехия няма да могат да идват самолети от Обединеното кралство. Прага разгласи през вчерашния ден наложителна 10-дневна самоизолация за идващи от Англия. Мярката обгръща хора, прекарали на острова над едно денонощие и може да бъде прекъсната по-рано, в случай че пет дни след идването на пасажера негативни проби покажат, че той не е инфектиран с ковид.

Дания на този етап  затваря за 48 часа въздушното си пространство за самолети от Англия, в действие от 10:00 часа локално време през днешния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР