Новият шеф на Българската Агенция по безопасност на храните проф.

...
Новият шеф на Българската Агенция по безопасност на храните проф.
Коментари Харесай

Предложили подкуп на шефа на Агенцията по безопасност на храните

Новият началник на Българската Агенция по сигурност на храните проф. Христо Даскалов разкри, че му е бил препоръчан рушвет. Информацията заместник–министър на земеделието показа пред bTV. Подаден е сигнал към проверяващите органи.

Случаят е от 19 януари, а сигналът е подаден в Държавната организация за национална сигурност, споделя заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.

Малко откакто на „ Капитан Андреево “ стартира инспекция на контрола над вноса на храни от Турция, мъж е направил предложение към неотдавна назначения началник на БАБХ – проф. Христо Даскалов.

„ Проф. Даскалов беше поканен на диалог. По време на диалога му беше препоръчан рушвет, с цел да може да си замълчи, да не прави инспекции, да остави нещата както са си. Г-н Даскалов учтиво споделя, че ние би трябвало да си свършим отговорностите, а съответното лице му вади една директория със сума. Проф. Даскалов, несъмнено вежливо я отклонява, след което незабавно отидохме в съответната работа за сходен жанр интервенция “, споделя заместник- министърът на земеделието, храните и горите Иван Христанов.

От януари проф. Даскалов е под наблюдаване от ДАНС, ако получи нова оферта, добавя Христанов. Без да назове името на индивида с предлагането, за случая удостоверява и самият той.

Директорът на БАБХ разказа по какъв начин наподобява, предложилият му рушвет: „ Нормален човек, човек, който мен ме познава от 25 години бих споделил. Това беше медиатор, който веднъж ми звъня, повторно ми звъня да си поговорим, тъй като той е личност с доста дълъг административен стаж в тази страна “.

А по какъв начин се управлява вносът на храни през „ Капитан Андреево “, разяснява началникът на кабинета на премиера през април.

„ Потресаващи! Години наред там контролът се дели с частни компании. Те прибират таксите в по-голямата част за себе си. В същото време в помещение за обзор на животни очевидно последните години там не е стъпвало и едно животно “, споделя Лена Бориславова.

Засега няма доказателства дали и на кого тъкмо е посредничил индивидът, разказан в сигнала до ДАНС за рушвет към шефа на Агенцията по храните.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР