Новият сезон на A1 Gaming League (A1 GL) – най-голямата

...
Новият сезон на A1 Gaming League (A1 GL) – най-голямата
Коментари Харесай

Идва нов сезон на A1 Gaming League с над 50 000 лева и международни участници

Новият сезон на A1 Gaming League (A1 GL) – най-голямата лига за електронни спортове у нас, ще стартира на 15 октомври и ще включва две игри - CS:GO и League of Legends. Записванията към този момент са отворени, а общият награден фонд е 55 000 лв..

Началото на новия сезон ще е с квалификации по CS:GO, които ще се проведат в 4 следващи съботи. Квалификациите по League of Legends ще стартират на 6 ноември (неделя) и ще продължат до края на ноември.



Тази година уредниците от A1 GL трансформират фрапантно формата по CS:GO като минават към добре познатата за всички почитатели на играта Швейцарска (Swiss) система. По този метод те дават опция на повече тимове у нас да се класират в първата фаза на шампионата и след това да премерят сили с едни от най-хубавите интернационалните тимове.

В квалификационната фаза могат да се класират общо 16 тима, т.е. първите четири отбора от всяка подготовка. Те ще преминат към идната фаза – A1 Gaming League Bulgarian Stage. Отборите, попаднали в нея, ще изиграят общо 33 срещи, всички в best of 1 (BO1) формат.

Най-добрите 8 тима ще се причислят към 8 поканени (български и международни), с цел да продължат дружно към идната фаза – A1 Gaming League International Stage.

След изиграването и на този стадий, във формат best of 3 (BO3), още веднъж най-хубавите 8 ще преминат към последното затруднение, а точно A1 Gaming League Championship Bracket. Отборите там ще премерят сили в BO3 на директна елиминация, с цел да дефинират новия първенец. Повече за формата и разпределението на наградения фонд.

Втората игра в гейминг лигата – League of Legends, ще резервира миналогодишния си формат с разликата, че към този момент няма да има поканени тимове. Всички 8 позиции ще са отворени и класирането за главната фаза ще зависи напълно от качествата на тимовете.

Ще се проведат общо 4 квалификации, като от всяка една напред ще не престават по 2 тима, общо 8, които ще влязат в главната скица на A1 GL.

През предишния сезон мачовете на A1 GL бяха гледани от над 150 000 души в най-голямата стрийминг платформа за геймъри, а част от най-интересните мачове бяха излъчени и в ефира на спортните канали MAX Sport.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР