Новият селекционер на мъжкия национален отбор по футбол Ясен Петров

...
Новият селекционер на мъжкия национален отбор по футбол Ясен Петров
Коментари Харесай

Ясен Петров: Ако нямам резултати, ще стана като пич и ще си тръгна

Новият селекционер на мъжкия народен тим по футбол Ясен Петров гостува в „ Шоуто на Николаос Цитиридис” по БТВ, където разкри много забавни детайлности за живота си. Разбира се, отвън усмивките се закани на Швейцария и Италия и показа по какъв начин България би могла да се добере до триумф против тях по пътя към международното състезание през 2022 година.

- Колко време ще издържите отпред на националния тим?
- Крум Савов ми даде 100 дни. Аз не завися от никого и по никакъв метод. Имам контракт за година + година. Ако нямам резултати, ще стана като пич и ще си потегли.

- Можете ли да си го позволите?
- Естествено.

- Ще се забавлявате ли в действителност?
- Да. принцип на мен футболът постоянно ми е носил развлечение. Ще се опитам, само че без дисциплинираност с хората, с които работя, няма да стане. Ще желая избрани условия, само че ще направя по този начин, че те да са оптимално развлечение. Трябва да се забавляваш. Трябва да ти идва от сърцето.

- Да ги пръснем тези швейцарци...
- Ако мога това да го направя. Не, да го създадем. Защото това не е нещо, което мога да го направя единствено аз. Това е обвързвано с екип, с който аз работя, в който са моите сътрудници. В този екип влизат и хората в изпълкома, да сме всички положителни и от там нататък влизат и футболистите.

- Стана доста комплицирано съгласно мен.
- Не е комплицирано.

- Ако не е комплицирано, за какво до в този момент не се е случило?
- Може би, има ред аргументи. Но в случай че има доста положителна сила за какво да не стане? Много желая да ти подаря това чувство. Не единствено аз, ние. Заслугата ще бъде на тези, които са актьорите, които са на терена. Но те би трябвало да почувстват, че от горната страна има някаква доста положителна сила и всичко е ориентирано към тях и те са подкрепени. Когато те се усещат подкрепени, мисля, че би трябвало да надхитрим швейцарците и италианците. Искам, желая!

- Смятате ли, че сте ексцентричен във взимането на решения, когато става въпрос за футбол?
- Нестандартен...Това съм аз. Какво значи ексцентричен? Аз не се кривя, аз съм тъкмо този, който съм и съм пряк.

- Изглеждате друг от всички останали хора, които се свързват с футбол в България. Не желая да наскърбявам никой различен обвързван с футбол в България, само че Вие изглеждате образован.
- Гъзе (смее се).

- Вие сте обичан, това е забавното.
- Не, не. Аз нямам потребността да бъде харесван от хората. Аз нуждая се нашият екип и всички, които бъдат извикани да създадем един доста прекрасен екип и да влязат в концепцията, тъй като ние нямаме доста време. Ние имаме не доста време преди квалификацията. Ние би трябвало да вкараме една концепция, да влезем в нея. Ние можем да създадем неточности, само че всеки би трябвало да влезе в концепцията и да желае да реализира цел. Дай Боже да успеем, тъй като моята най-голяма фантазия не е да бъда треньор на националния тим. Моята фантазия е, в случай че можем с нещо да зарадваме народа. Ние имаме прелестна страна. Ти знаеш, подкопан съм. Цялото ми семейство е тук в България. Всичко, с което съм съумял е тръгнало от България. Ние сме в България, тъй като аз обичам България.

- Как реагира фамилията Ви, когато разбра, че Вие ще бъде селекционер на националния тим?
- Те знаеха моята фантазия. И преди доста години съм казвал какви са ми стъпките в живота. Да, не се срамя да си споделям фантазиите. Но внимавай какво си пожелаваш.

- Да, един път на Нова Година си пожелах момиче с огромни ц**и. Няма да доправям шегата, че е доста гадна най-после.
- Аз имам едно такова момиче у дома. Жена ми (смее се).

- Нека да сменим тематиката незабавно. Как Ви пуснаха да си тръгнете от Китай?
- Аз си потеглих преди пандемията.

- Имах поради, че Вие сте бил толкоз скъп в китайския си тим.
- За да може всичко да е доста почтено...По принцип доста ме обичаха, само че аз съм подобен човек, който когато изпадне в пряк спор, става и си отпътува.

- Имало ли е подобен?
- Естествено, че имаше подобен на тематика футбол. От там нататък ставам и си отпътувам, когато някой желае да ми се бърка в работата.

- Не обичате да Ви се бъркат в работата.
- Не. Ако ти готвиш и някой идва и ти поставя подправки нали няма по какъв начин да стане. Точно същото е.

- Защо си махнахте косата?
- Защото по време на пандемията взех решение да обръсна всички у дома. Изперкахме. Бяхме на 3-4 месеца на вилата.

- И Ванеса ли (б.а. щерка му).?
- Не, Ванеса си е добре. Тя постоянно си е в комфорта. Въпреки, че това е индивидът, който най-вече ме тормози тъй като е същият темперамент като мен.

- Скандираха ли Ви името на стадиона в Китай?
- Еее, хората в България няма по какъв начин да го схванат това нещо. Без да нервирам никого тук. Културата може да е друга, само че чувството е едно и също за това, което правиш за хората. Напълнихме стадиона и хората изпитваха наслаждение от това, което вършим. Целият екип, не аз. Тук не става въпрос за мен. Аз съм бил от самото начало с екип от българи, доста българи. Те знаят кои са, желая да им благодаря.

- Имате ли си особено отпразнуване на гол?
- Плъзгането по трева не съм правил.

- Сега е моментът против Швейцария.
- Ауу, Дай Боже! Стига да сме умни, мисля, че всичко е допустимо.

- Вие сте дядо.
- Да, същински дядо, само че не съм чичо. Сега бебето стана на 4 месеца. Имам две внучета.

- Тясно обвързван сте с Гърция.
- Семейството ми е от двама татковци и една майка. С брат ми имам разлика 1 година, той е в Пловдив. Имам племенник Петър, който е кръстен на татко ми. И от там нататък имам сестри в Гърция. Те живеят в Солун от 80-та година и индивидът, който ми е като втори татко Ставрос, който е женен за моята майка. Имам четирима племенника.

- С тази огромна балканска рода и тази луда работа, по какъв начин Ви остава време да обичате фамилията си и да се грижите за него толкоз доста?
- Да Ви кажа почтено, не ми остава доста време. Пандемията затвори доста граници. Не желая да бъда тъмен, само че ние доста постоянно вървим до Гърция, а в този момент пандемията ни лиши времето да отидем и да се забележим със фамилията. Аз съм оптимист, че ще се отворят границите и ще можем да вървим, да се виждаме. Да се надяваме, че животът ни ще продължи по по-добър метод, стига да преборим този коронавирус.

- Научихте несъмнено псувните на китайски.
- Знам ги всичките. Най-големият проблем беше, че в Ухан ги научихме да псуват на български. Моите съотборници знаят сигурно псувните на български. И аз не мога да си го простя това нещо, тъй като по-късно когато ги псуваме и ни ядосваха, те знаеха (смее се).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР