Новият президент на САЩ Джо Байдън ще остави Кристофър Рей

...
Новият президент на САЩ Джо Байдън ще остави Кристофър Рей
Коментари Харесай

Байдън няма да сменя директора на ФБР

Новият президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще остави Кристофър Рей на поста шеф на ФБР, заяви Белият дом, представен от ДПА.

Конгресменът Адам Шиф, ръководител на Комисията по разузнаване на Камарата на представителите, изрази удовлетворение от решението на Байдън да резервира Рей, който беше назначен от предходния президент Доналд Тръмп през 2017 година и до приключване на периода на мандата му остават шест години. " Кристофър Рей стана шеф на ФБР в миг на големи разтърсвания за Бюрото и страната и той служи с огромен професионализъм и честност ", се споделя в изказване на Шиф.

Новината беше обявена на втория ден от мандата на Байдън, когато номинираният от Байдън за министър на превоза Пийт Бутиджидж се яви пред сенатската комисия по търговията. На чуването той предложи вложения в железопътната система на Съединени американски щати и съобщи, че " неправилната политика и пропуснатите благоприятни условия в превоза могат да засилят расовото и икономическото неравноправие, като разделят или изолират кварталите ".

Ако номинацията му бъде одобрена, той ще стане първият член на държавно управление в историята на Съединени американски щати, който не крие, че е педераст. Номинацията му наподобява има поддръжката и на двете партии, отбелязва ДПА.

Досега Сенатът е утвърдил единствено една от номинациите на Байдън, тази на новия шеф на националното разузнаване Аврил Хейнс. През идните дни се чака да бъдат гласувани номинациите на Байдън за министър на финансите и държавен секретар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР