Новият президент на Бразилия, Жаир Болсонаро, обяви кръстоносен поход срещу

...
Новият президент на Бразилия, Жаир Болсонаро, обяви кръстоносен поход срещу
Коментари Харесай

Новият президент на Бразилия заяви, че се възхищава от Тръмп

Новият президент на Бразилия, Жаир Болсонаро, разгласи кръстоносен поход против корупцията, престъпността и лявата идеология. Във вторник той пое за идващите четири години най-висшия държавен пост в най-голямата стопанска система на Латинска Америка, съобщи AFP.

В речта си пред бразилския парламент Болсонаро прикани за „ същински народен пакт сред обществото и изпълнителната власт, законодателната и правосъдната власт “ в името на възобновяване на „ вялата “ стопанска система, „ без идеологически пристрастия “.

Той поема ръководството на страната с извънредно високо утвърждение, само че в това време напълно не са малко тези, които се опасяват от декларираната му носталгия по военната тирания (1964-1985), от твърдостта, с която разгласи, че ще се бори против престъпността и публично оповестеното му неуважение към дамите и малцинствата.

Бразилският президент съобщи, че се възхищава от Тръмп, с който споделя общи националистически инстинкти и неуважение към многонационалните организации. Той даде обещание да изведе Бразилия от Глобалния пакт на Организация на обединените нации за миграцията, и има намерение да стори същото и с Парижкото съглашение за климатичните промени.

Болсонаро разгласи, че неговият учебен министър ще спре „ марксисткия отпадък “ да се преподава в учебните заведения и университетите – удар по Партията на служащите, която насърчаваше достъпът до обучение за бедните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР