Новият президент на Атлетическата федерация на Великобритания Ник Кауард се

...
Новият президент на Атлетическата федерация на Великобритания Ник Кауард се
Коментари Харесай

Все повече искат отлагане на Игрите

Новият президент на Атлетическата федерация на Англия Ник Кауард се причисли към други имена от международния спорт, които желаеха Олимпийските игри в Токио това лято да бъдат отсрочени с една година поради пандемията от COVID-19. " Да оставим провеждането на Олимпиадата в плануваните дати слага системата под прекомерно огромно напрежение. Трябва да се направи нещо ", разяснява Кауард пред Би Би Си. Олимпийските комитети на Норвегия и Словения също желаеха публично Олимпиадата да бъде отсрочена и да се организира, откакто пандемията е утихнала. Такова искане направиха и плувните федерации на Съединени американски щати и Бразилия.

От Организационния комитет в Токио и управлението на Международния олимпийски комитет досега са безапелационни, че Игрите ще се проведат по график от 24 юли до 9 август и посъветваха всички спортисти да се готвят с цялостни сили за най-голямото спортно събитие в света. Редица олимпийски квалификации по света обаче бяха отсрочени поради ковид, а множеството спортисти няма по какъв начин да водят естествена подготовка при напътствията за обществена отдалеченост и самоизолация.

От управлението на Олимпийския комитет на Съединени американски щати обаче към този момент поддържат позицията на МОК за Игрите в Токио 2020 по проект. " Съгласни сме с МОК и считаме, че се нуждаем от още експертни отзиви. Няма потребност да се вземат прибързани решения. Има още 4 месеца до началото на Игрите ", съобщи президентът на НОК на Съединени американски щати Сюзън Лайънс. Подобно мнение изрече по-рано и президентът на МОК Томас Бах.

Президентът на Международната федерация по лека атлетика и началник на Олимпийския комитет на Англия лорд Себастиан Коу обаче е на мнение, че не би трябвало провеждането на Игрите да бъде непременно, а най-важно е здравето на спортистите. " От най-съществено значение е конкуренцията да бъде обективна, само че в този момент спортистите се готвят при разнообразни условия поради ограниченията, които се вземат в страните им в битката с пандемията ", съобщи Коу, повторен олимпийски първенец в бягането на 1500 м и повторен вицешампион на 800 м (Москва 1980 и Лос Анджелос 1984).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР