Новият председател на Християндемократическия съюз (ХДС) в Германия Армин Лашет,

...
Новият председател на Християндемократическия съюз (ХДС) в Германия Армин Лашет,
Коментари Харесай

Наследникът на Меркел няма да сваля санкциите срещу Русия

Новият ръководител на Християндемократическия съюз (ХДС) в Германия Армин Лашет, който е евентуален правоприемник на Ангела Меркел на канцлерския пост, твърди, че няма причина за анулация на антируските наказания и е нужен повече прогрес в използването на Минските съглашения. Лашет съобщи, че “все още има скрити и очевидни актове на експанзия от Русия в Източна Украйна”. По негово мнение глобите са признати основно поради „ противозаконната анексия на Крим “. „ Другата част се отнася до използването на Минските съглашения и спора в Източна Украйна”, сподели той в изявление за Frankfurter Allgemeine Zeitung, съобщи БГНЕС.

„ Що се отнася до Минските съглашения, бих желал да видя повече прогрес. В тази връзка в този момент няма причина за анулация на санкциите”. Лашет твърди, че непризнаването на Крим като съветска територия” остава позицията на Германия и Запада “. Лашет също счита, че Русия в доста връзки е зложелател на Запада, макар че би трябвало да се търсят способи за съдействие с Москва по значими тематики. “Моята позиция във връзка с Русия е безусловно транспарантна. Русия е съперник в доста връзки, само че към момента има значими въпроси, по които се нуждаем от Русия”, сподели той. Като образец Лашет уточни напъните за използване на Парижкото съглашение за климата, за разрешаване на спорове като в Либия.

“Това се отнася за доста райони в света, където Русия е дейна. Тя е част от либийската конференция, проведена от канцлера, и ще взе участие в осъществяването на иранското съглашение – дружно с Европейски Съюз, Съединени американски щати и Организация на обединените нации,” сподели новият водач на християндемократите. Според него е належащо „ да се намерят способи за съдействие “. Въпреки това новият водач на ХДС, който до момента се смяташе за другарски надъхан към Руската федерация, прикани “да посочат на Русия границите при опитите ѝ да повлияе на балтийските страни и по отношение на полските приятели”. “Нашата взаимност с алианса не предстои на преговори”, аргументира се той.

Лашет съобщи, че споделя позицията на настоящето немско държавно управление за “Северен поток 2” и счита, че този въпрос не зависи от обстановката с Алексей Навални. “Атаката против Алексей Навални би трябвало да бъде наказана по най-решителен метод. Русия в този момент би трябвало да задържи нарушителите, вместо да задържа Навални”, сподели Лашет и прикани за “незабавното му освобождаване”. “Но въпросът дали ще ни бъде доставен газ по суша или по море, не зависи от това,” акцентира той.

Новият ръководител на ХДС прикани да се вземат поради “геостратегическите ползи на Украйна”, само че означи, че държавното управление на Федерална Република Германия е взело всички нужни ограничения за това и “е дало ясно да се разбере на съветската страна”. „ В това отношение споделям позицията на немското държавно управление по повод на„ Северен поток 2 “, сподели той. „ Ясно споделих, че това е търговски план “, сподели Лашет. “Получаването на газ от Русия е действителност от 50 години, както беше по време на Студената война. И това ще е належащо в обозримо бъдеще. Ще се нуждаем от газ в обозримо бъдеще, до момента в който успеем да покрием енергийните си потребности от възобновими източници “, добави водачът на ХДС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР