Новият посланик на Вашингтон в София говори хаитянски креолски език,

...
Новият посланик на Вашингтон в София говори хаитянски креолски език,
Коментари Харесай

Сенатът утвърди Кенет Мъртън за посланик у нас, вижте кога п...

Новият дипломат на Вашингтон в София приказва хаитянски креолски език, френски, немски и испански. Със брачната половинка му Сюзън имат две дъщери

Сенатът на Съединени американски щати утвърди Кенет Мъртън за идващия дипломат на Вашингтон в София. 61-годишният посланик ще размени на поста Херо Мустафа и ще дойде в България напролет на 2023 година, оповестиха от американското посолство у нас, написа dnes.dir.bg.

" Утвърденият за дипломат Мъртън е високоуважаван посланик с 35-годишен опит в дипломатическата работа. Неговото предопределение демонстрира стратегическото значение, което Съединените щати отдават на партньорството си с България ", написаха още от задачата на Съединени американски щати в София.
Кой е Кенет Х. Мъртън
Той е роден през 1961 година в град Сейнт Луис, щата Мисури. Когато е на 12-годишна възраст фамилията се преселва в Хъдсън, Охайо. След като приключва гимназия в Хъдсън, Мъртън е признат в Университета в Маями, където се дипломира през 1983 година със компетентност " Международни връзки ".

Той стартира работа в дипломатическата работа на Съединени американски щати през 1987 година Бил е дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити, а последната му задача е като шарже д`афер на американското посолство в Хаити. Бил е и стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, се показва в биографичната му информация, оповестена от Белия дом.

Кенет Мъртън е бил и заместник-изпълнителен секретар в Държавния департамент на Съединени американски щати. Работил е и като основен заместник-помощник секретар в Бюрото за световно ръководство на гении към Държавния департамент, а преди този момент е бил заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Новият дипломат на Вашингтон в София приказва хаитянски креолски език, френски, немски и испански. Със брачната половинка му Сюзън имат две дъщери.

Мъртън е притежател на няколко награди поради активността си в помощ на потърпевшите от земетресението в Хаити през 2010 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР