Новият план на Германия за военна помощ за Киев на

...
Новият план на Германия за военна помощ за Киев на
Коментари Харесай

Киев: С новата германска военна помощ Русия е обречена да загуби

Новият проект на Германия за военна помощ за Киев на стойност 2,7 милиарда евро обрича Русия на загуба, заяви съветникът на украинското президентство Михайло Подоляк след известие на Берлин за пакета, съобщи Франс прес.

Тази помощ " директно демонстрира, че Русия е обречена да загуби ", написа той в Twitter, приветствайки " демонстративната поддръжка " на западните съдружници за Украйна след близо 15 месеца война.

Германското държавно управление разгласи по-рано, че приготвя нов пакет от военна помощ за Украйна, включваща танкове, бронирани машини и системи за противовъздушна защита. Съобщението беше направено на фона на подготовка в Берлин за посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в Германия - първото след нахлуването на Русия нахлу в Украйна.

Германският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че с най-новия оръжеен пакет Берлин желае да покаже, " сериозността си в поддръжката " за Украйна и " да оказва цялата помощ, която може, толкоз дълго, колкото е належащо ", показва Асошиейтед прес.

Според информация, оповестена в немските медии, след днешното си посещаване в Италия Зеленски може да дойде в Германия. Визитата още не е публично огласена от немска страна, само че берлинската полиция удостовери предходната седмица, че се готви за вероятно посещаване и построява кордон за сигурност към огромна част от държавните здания в столицата.

Очаква се след среща на Зеленски с канцлера Олаф Шолц и други висши чиновници в канцлерството двамата водачи да отпътуват за западния град Аахен, където украинският президент ще получи европейската премия " Карл Велики ", присъдена на него и на народа на Украйна.

Според уредниците тя е самопризнание, че украинската опозиция против съветската инвазия брани " освен суверенитета на страната и живота на нейните жители, само че също Европа и европейските полезности ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР