Новият парламент започна прекратяването на пълномощията на народния представител Лена

...
Новият парламент започна прекратяването на пълномощията на народния представител Лена
Коментари Харесай

Лена Бориславова вече не е депутат

Новият парламент стартира прекратяването на пълномощията на народния представител Лена Бориславова от ПП-ДБ. Резултатите от гласуването са 181 „ за “ освобождението й от поста, а 40 бяха срещу.

Тя подаде оставка като народен представител още в първия ден, а посоченият претекст е работата в партийната конструкция по отношение на идните локални избори.

Преди стартирането на новото Народно събрание тя изиска от ЦИК да бъде заличена от описите на настоящите народни представители. Отговорът от изборната комисия бе, че не могат да одобряват заявката за избавление, тъй като е изминал срокът за отвод.

Това наложи Бориславова да постави депутатска клетва, а по-късно към този момент подаде оставката си, само че този път до Народно събрание. По време на Великденските празници бе оповестено, че тя е бременна и с Мирослав Иванов чакат бебе.

На нейно място в Народното събрание ще влезе идващия от листата Андрей Цеков, а през вчерашния ден той също постави клетва.

Пред публицисти Бориславова изясни, че партията й досега не се е явявала на локални избори и ги чака доста работа и подготовка. За тях е значимо да са добре готови и да провеждат хората по места, съобщи тя.

Също по този начин изрично съобщи, че обединението ПП-ДБ няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ, само че ще създадат всичко допустимо за сформиране на кабинет, като вземат мандата.

Инфо: dir.bg

 

Тагове: парламент депутат народен представител Лена Бориславова местни избори ПП ПП-ДБ оставка new
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР