Новият пакт за миграцията и убежището ще бъде темата, която

...
Новият пакт за миграцията и убежището ще бъде темата, която
Коментари Харесай

Европейските страни ще обсъждат новия пакт за миграцията и убежището

Новият пакт за миграцията и убежището ще бъде тематиката, която ще разискват на днешната си видеоконференция  министрите на външните и вътрешните работи на страните-членки на Европейски Съюз. В този подтекст португалското председателство ще показа предлагането си за начало на политически разговор със страните от Северна Африка.

Пактът би трябвало да замести остарялата система, откакто се разбра, че квотният принцип за банкет на мигранти не работи. 

Миналата седмица министърът на вътрешната администрация на Португалия Едуарду Кабрита заяви, че се стеснява  пропастта сред страните членки по пакта, а Еврокомисията и португалското председателство се ангажират да работят за реализиране на баланс сред отговорност и взаимност. Той сподели още, че министрите на вътрешните работи са разгледали първия отчет на комисията от 2019-та година за това по какъв начин трети страни оказват подпомагане за завръщането и реадмисията на мигранти. 

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон съобщи, че Брюксел е подготвен да затегне визовите ограничавания за тези, които не сътрудничат задоволително в тази тенденция, само че за тези, които го вършат, се планува по-щедра визова политика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР