Новият началник на ВВС на САЩ не губи време в

...
Новият началник на ВВС на САЩ не губи време в
Коментари Харесай

ВВС на САЩ иска ускоряване на промени, за да не загуби следващата голяма война

Новият шеф на Военновъздушни сили на Съединени американски щати не губи време в своя документ-визия, уместно озаглавен " Ускоряване на измененията или загуба ". Генерал Чарлз Браун-младши сигнализира и политиците би трябвало да извърнат внимание. Времето е назряло, твърди той, до момента в който сме още в началните години на новата отбранителна тактика , написа Real Clear Defense.

1. Рисковете са действителни

" Голяма и възходяща маса доказателства " допуска, че американските въоръжени сили ще изгубят в огромната конкуренция за власт, в случай че не съумеят да се приспособяват, отбелязва военачалник Браун. Ако Военновъздушни сили не се трансформират, армията рискува да " загуби борба от висок клас ". Последствията от неуспеха ще са дълбоки, изяснява генералът.

Откритият неуспех на задачата е доста действителен. Съществените загуби са не просто вероятни, само че прекомерно евентуални в идната огромна война.

С ясни думи, ориентирани към необятната публика, освен към Военновъздушни сили, военачалник Браун изяснява, че американците не могат да не престават да заобикалят рисковете. Нито Военновъздушни сили могат да си разрешат да се отклоняват от тежки диалози с основни заинтригувани страни, в това число други служби, цивилен водачи, промишленост и Конгрес. Освен това армията търси по-добър баланс на рисковете в тези групи.

Какво може да значи образец за по-добро шерване на риска? Лидерите на Военновъздушни сили не престават да изпращат бюджети, за повече стратегически активи, както им е подредено. Но Конгресът продължава да отхвърля техните оферти за " пенсиониране " на забележителен брой самолети, с цел да освободят средства, с цел да се приготвят за продобиване на конкуренцията с Китай. Съединени американски щати имат единствено 157 тежки бомбардировача. Някои би трябвало да се пенсионират, а други да се запазят, да се запазят по-дълго тези, които имат най-вече живот.

Друг образец за по-добро шерване на тежестта и риска е да се анулира концепцията, че всяка част от въоръжените сили могат и би трябвало да преследват всевъзможни средства за " дълбока офанзива ". Възможността за повече далекоообхватни качества за удар си заслужава, само че просто няма задоволително пари.

2. Скорост, скорост, скорост. Във всичко: Действайте допустимо най-бързо (но направете по-малко)

Представяйки отчетливо азиатско-тихоокеанските проблеми, където той вижда бъдещи провокации, военачалник Браун е човек, който в действителност бърза, частично тъй като " предупредителните лампички мигат от известно време ".

Постоянен в петте основни провокации на Националната отбранителна тактика, той отбелязва, че четири от тях са в зоната на деяние на USINDOPACOM (Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати, едно от шестте, дефинирани от Единния проект за командване на Пентагона). Регионът покрива над половината земна повърхнина и там живее на 60% от международното население.

В момента въоръжените сили вкарват своите самостоятелни платформи като част от световното ръководство на силите. Но това е като боен пъзел, при който службите слагат и изваждат разнообразни елементи, без да знаят изцяло рисковете. Понякога това вреди на другите сили.

Командирите отговарящи за бойни дейности, цивилните водачи на защитата и надзорниците също би трябвало да бъдат по-дисциплинирани по отношение на потреблението на мощ - по каквато и да е причина, в това число с цел да запазят мира. Военновъздушни сили и всички други сили би трябвало да си споделят " Не " по-често. Ограничаването на апетита за задачи за наличие, убеденост и въздържане са от значително значение за привличане на хора и пари за по-добро фокусиране върху постигането на стратегическите цели.

Лидерите би трябвало да се запитат: Дали инстинктът " да създадем нещо в този момент " взема решение краткосрочни проблеми, само че не предизвиква щета в проекта за защита в бъдещите години, като амортизира по-бързо хора и машини? Изисква се по-разумно потребление на силите. Голямото съперничеството на силите е изпитание, което продължава десетилетия и Пентагона не може да се надява, че серия от спринтове ще са задоволителни, с цел да надделее.

3. Време за постоянен обзор на функциите и задачите

Спешно, военачалник Браун акцентира, че " бъдещият напън върху бюджета ще изисква най-трудните решения за структурата на силите от генерации насам ". Той предизвестява, че " най-лошият резултат би бил... да се понижи финансирането на Пентагона, без да се поправят тактиката или целите ".

Той не бърка.
 Военновъздушни сили на Съединени американски щати подписа контракт за $13,3 мрд. за ново потомство междуконтинентални нуклеарни ракети
Военновъздушни сили на Съединени американски щати подписа контракт за $13,3 мрд. за ново потомство междуконтинентални нуклеарни ракети

С $1,2 трилиона за нови нуклеарни сили Съединени американски щати се готвят да победят всеки съперник

Ако бюджетите падат, всички въоръжени сили би трябвало да се приспособят надолу към това какво вършат и какво купуват. Генерал Браун изстрелва сигнален изстрел, заявявайки, че " стратегии, които в миналото са били обещаващи, само че към този момент не са налични или няма да дават нужните благоприятни условия... би трябвало да бъдат изменени или прекъснати ".

Военновъздушни сили се нуждаят от помощ от заинтригувани страни. Според военачалник Браун Военновъздушни сили имат " доста ограничавания, които биха могли да попречат на способността ни да реализираме задачите си, както в началото е замислено ".

По-интелигентното вдишване на риск би трябвало да бъде подтиквано, отбелязва той. Заинтересованите страни от Пентагона до Конгреса до промишлеността би трябвало да " признаят, балансират и споделят " повече опасности с Военновъздушни сили.

Разпределянето на риска по-справедливо и почтено изисква откровена оценка на личните " вътрешни спънки за смяна " на всяка организация. Победата в дълготрайното съревнование изисква " безмилостно приоритизиране ", а решенията би трябвало да бъдат дефинирани с цялостна вероятност.

Как могат политиците да създадат това? Според военачалник Браун първата стъпка е " преосмисляне на предходни догатки и предприемане на стъпки за консолидиране и понижаване на съкращенията ".

Трябва ли Военновъздушни сили да поемат защитата на военновъздушна база, макар че армията също интензивно създава оръжия за битка с дронове? Предаването им на Военновъздушни сили би могло да " отбрани по-добре активите от всички закани от дребни (безпилотни въздушни системи), чак до хиперзвукови ", разяснява военачалник Браун.

4. Хора, потребен товар и резултати

Новият шеф също желае смяна в мисленето и процесите, в това число персоналният състав и конструкция на Военновъздушни сили. Той се оплаква от многочислени модели за внедряване, които би трябвало да бъдат по-стандартизирани и идентични.

Доверието и овластяването би трябвало да бъдат понижени до по-ниски равнища. Генерал Браун желае Военновъздушни сили да развият и да изградят " надълбоко институционално схващане за Китай и Русия " и да получават тласъци и награди, за тези, които го реализиран.

Военновъздушни сили би трябвало да основат " жизнеспособни пътища за поддържане ", с цел да се включат " новаторски хрумвания " от летци, съгласно военачалник Браун. Решенията за това какво да купуват, би трябвало да бъдат по-добре осведомени и свързани с това " по какъв начин се оправят с нашето схващане за теориите за победа над съперниците, методите на война и тактиките за развиване на силите ".

Военновъздушни сили има дефицит въз основа на непрестанно възходящите разноски за поддържане на остаряло съоръжение, непрекъснати интервенции и дълготрайна рационализация, съгласно военачалник Браун.

5. Военновъздушни сили би трябвало да работят по друг метод със заинтригуваните страни

Състезанието е интерактивно и изисква непрекъсната оценка във връзка с акомодациите на нашите съперници, сподели военачалник Браун. Той желае да изхвърли старите индикатори за разноски, график и продуктивност и да ги размени с по-подходящи индикатори за триумф и придобиване.

Пентагонът просто би трябвало да развие и внедри нови качества " в границите на качествата и времевия график на нашите съперници ". Победата над Китай и Русия в спор изисква да ги победим в развиването и разполагането на качества, съгласно Браун.

С други думи, нещо, което е " задоволително положително през днешния ден ще се провали на следващия ден ". Браун знае, че триумфът в предишното не е гаранция за бъдещи резултати.

Според изпълнителния шеф за придобивания на Военновъздушни сили, доктор Уил Ропър, Китай има нарастване във връзка с Брутният вътрешен продукт, общо население и голямото количество годишно приключили STEM - НТИМ (Наука, технологии, инженерство и математика).

Това значи, че Военновъздушни сили би трябвало да бъдат разрушителни, лишавайки Китай от време да уползотвори този мащаб. Казано по различен метод, ръководителите на Военновъздушни сили желаят службата да се трансформира в " Майк Тайсън на контра-ударите ", с цел да се държи Китай постоянно отвън равновесие.

Армията би трябвало да може да употребява бързо нововъзникващи търговски технологии в действително време, без обичайното придобиване " Долината на гибелта ". По-бързото придобиване би трябвало да бъде съчетано с реформаторски концепции за работа и солидно количество тестване, оценка и образование.
 Съединени американски щати желае да сътвори мощен съюз -
Съединени американски щати желае да сътвори мощен съюз - " Азиатско НАТО "

Защото Китай към този момент е настигнал Съединени американски щати и даже ги надминава в основни военни области
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР