Новият мост, който ще свързва Европа и Азия над пролива

...
Новият мост, който ще свързва Европа и Азия над пролива
Коментари Харесай

Турция открива най-дългия висящ мост в света над Дарданелите ВИДЕО

Новият мост, който ще свързва Европа и Азия над пролива Дарданели в Турция е на 99% приключен. Очаква да бъде публично открит на 18 март.

В момента се правят финалните действия по моста, който с неповторимата си структура ще бъде най-дългият провесен мост в света, предва " Хюриет дейли нюз ".

Цената за прекосяването през моста ще бъде под €15, заяви директорката на Лимак холдинг Ебру Йоздемир пред медиите.

По думите й планът е приключен при стойност от €3,1 милиарда, което е с към 100 милиона по-висока сума от предстоящото. Както тя уточни, това се дължи на въздействието на пандемията от коронавирус и увеличението на цените на суровините.

Мостът, който ще свързва Европа и Азия при окръг Чанаккале, ще обезпечи шосейна връзка сред двата бряга, обезпечавана понастоящем посредством фериботи.

Той е обагрен в цветовете на турското знаме - алено и бяло.

Дължината сред двата крайници на моста е тъкмо 2023 метра, което ще символизира 100-годишнината на турската република, навършвани през 2023 година Общата дължина на свързващото оборудване с прилежащите виадукти е близо 5 километра.

Очаква се той да бъде открит на 18 март, на 107-годишнината от една от най-значимите победи на османската войска - борбата от Галиполската интервенция против силите на Антантата през Първата международна война.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР