Новият министър на енергетиката Александър Николов заяви, че ТЕЦ Марица

...
Новият министър на енергетиката Александър Николов заяви, че ТЕЦ Марица
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Няма логика "Марица Изток 2" да подпомага спортен клуб

Новият министър на енергетиката Александър Николов съобщи, че Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " няма по какъв начин да устоя футболния " Берое " поради тежкото положение, в което сдружението се намира.

Той сподели, че стъпките за преустановяване на този ангажимент ще продължат. Още през юни стана ясно, че ТЕЦ-ът има финансови проблеми и това перо в бюджета му би трябвало да отпадне. Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " закупи клуба през 2011 година

Снимка: БГНЕС

" Много дълго време Топлоелектрическа централа 2 беше употребен за субсидиране на футболен клуб. Доколкото ми е известно, последните сходни начинания са се случвали преди към 30 години. Доста футболни клубове минаха през това да намират напълно естествени търговски решения за действието си. Няма каквато и да е причина, нито каквато и да е пазарна или финансова логичност, едно от сдруженията в най-тежко финансово положение да подкрепя състезателен, футболен или какъвто и да е различен вид обществена активност, когато финансовите му резултати не го разрешават ", разяснява Николов.

Той е безапелационен, че подобен разход е непотребен за енергийно сдружение.

Снимка: Lap.bg

„ Дори това да продължи да се случва, то не би трябвало да се случва под министерство на енергетиката, а в случай че се наложи сходна стъпка, да се координира с министерство на спорта. Индиректно към нас и към екипа доближиха клюки, че това нещо ще докара до съществено разтърсване от обществен темперамент в съответния град. Бих желал да кажа, че българското население не е длъжно да прави сходен вид разноски, под формата, на което и да е енергийно сдружение под шапката на Български енергиен холдинг ", сподели министърът.

Без финансовата поддръжка на ТЕЦ-а, бъдещето на " Берое " е под въпрос, защото не се знае дали управлението ще откри различен вид за спонсориране.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР