Новият месец - октомври - идва без драстични промени в

...
Новият месец - октомври - идва без драстични промени в
Коментари Харесай

Времето през октомври: Топло, често с температури над 25 градуса

Новият месец - октомври - идва без фрапантни промени в температурите и без особени превалявания. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ по синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

В идващите няколко дни се чака леко увеличаване на североизточния вятър, облачността ще бъде раздрана, с повече слънчеви часове заран и повече облаци в следобедните часове.

Температурите, които ни чакат в околните дни са сред 25 и 30 градуса. Температурата на морксата вода към момента е много висока. Изпращаме един доста топъл септмври, с към 3-4 градуса по-високи от нормалните температури, сподели още синоптикът.

Все още не сме прецизирали дали преваляванията през идващия месец ще надвишават климатичната норма, сподели още Стойчева. По-скоро можем да кажем, че преваляванията ще са съсредоточени повече във втората половина на месеца. Температурите постоянно ще са над 26 градуса. И други години обратно е имало с топъл септември, само че в случай че го съпоставим в юни, който беше много по-хладен, това е като избутване на есента по-далече, изясни синоптикът.

В по-дългосрочен проект - зимата ще бъде валежна, циркулацията все още се обрисува да имаме повече снеговалежи, в сравнение с през последните няколко години. Зимата всекидневно идва при нас януари и февруари, само че и през демекври ще има ситуации, които ще ни припомнят на нея, добави Анастасия Стойчева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР