Новият механизъм за върховенството на закона ще бъде представен след

...
Новият механизъм за върховенството на закона ще бъде представен след
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕК много силно защитава върховенството на закона

Новият механизъм за върховенството на закона ще бъде показан след две седмици. Това сподели пред ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя акцентира, че Европейска комисия е мощно решена да пази върховенството на закона и всички държави-членки би трябвало да съблюдават правилата на правовата страна.
Още по тематиката
Проблемите в другите страни са разнообразни. При някои са по-сериозни, при други - по-малко съществени. Но при всички положения във всички страни членки върховенството на закона би трябвало да се съблюдава, безапелационна е Фон дер Лайен.

" Подобен механизъм не е имало в никакъв случай до момента. Ние систематично преглеждаме обстановката с върховенството на закона в страните-членки и по-късно приготвяме отчет по въпросите на върховенството на закона във всяка от тях. Това е защитен механизъм. Защото задачата е на ранен стадий да засечем нещата, които не са по този начин, както би трябвало да бъдат и по-късно с всички страни - членки да обсъдим по какъв начин да ги подобрим и да ги изправим ", означи ръководителят на Еврокомисията.

" Ще излезем с отчет след 2 седмици. Там ясно ще се види, че Европейска комисия доста мощно пази върховенството на закона. Но там ще се види също и това, че в другите страни - членки има разнообразни проблеми, някои по-сериозни от други. Ще покажем, че върховенството на закона би трябвало да се почита във всяка страна-членка и всички се придържаме към него ", безапелационна е Фон дел Лайен.

Еврокомисията ще предложи нова тактика за бъдещето на Шенген и ще приветства приемането на нови членове, които дават отговор на изискванията.

" За нас е значимо поддържането на свободното придвижване в Европейски Съюз. Затова сме " за " присъединението на страни-членки към Шенген, като несъмнено, има условия, които би трябвало да бъдат изпълнени, без подозрение. Искаме да подсигуряваме, че в Шенген има свободно придвижване. Сега следва доста работа, тъй като поради миграционната рецесия и поради пандемията бяха сложени бариери, които не трябва да са там. Затова новата тактика за Шенген ще направи по този начин, че да отстрани тези бариери и да подсигурява свободното придвижване ", посочи ръководителят на Европейска комисия.

Урсула фон дер Лайен през днешния ден произнесе " За положението на съюза " пред евродепутатите в Брюксел. Въвеждането на минимална работна заплата, нов пакт за миграцията и оправянето с климатичните промени бяха измежду тематиките. Тя изиска и повече пълномощия, свързани със оправянето на здравни рецесии и акцентира какъв брой е значимо Европа дружно да се оправи след пандемията.

Председателят на Европейската комисия приказва пред Европейския парламент в Брюксел за постигнатото дотук и провокациите отсега нататък. За първи път речта е в Брюксел, а не в Страсбург поради ограниченията против пандемията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР