Новият компактдиск на младата, но вече много изявена цигуларка Зорница

...
Новият компактдиск на младата, но вече много изявена цигуларка Зорница
Коментари Харесай

"Le Cadeau" - нов албум с френска музика на цигуларката Зорница Иларионова

Новият компактдиск на младата, само че към този момент доста изявена цигуларка Зорница Иларионова, e записан в партньорство с пианистката Мария-Елена Средева. Той е озаглавен „ Подаръкът “ (Le Cadeau) и съдържа пиеси от френски композитори.

 Зорница Иларионова е възпитаничка на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ в София, в класа на нейната майка – фамозната цигулкова педагожка Благородна Танева. Продължава образованието си в влиятелния лицей „ Кралица София “ в Мадрид, в класа на проф. Захар Брон.

Последните няколко години са изключително продуктивни за Зорница. Тя завоюва редица интернационалните състезания в Русия, Унгария, Охрид, Турция и Япония и има многочислени концертни изяви из цяла България като камерна изпълнителка и солистка на разнообразни оркестри в страната.

В допитването „ Музикант на годината 2019 " Зорница беше отличена с две награди от слушателите на предаването „ Алегро виваче “ -  за Активна креативна активност и Ансамбъл на годината, дружно с пианистката Мартина Табакова.

В предаването " Алегро виваче " Зорница Иларионова показа най-новия си албум „ Подаръкът “, записан през януари 2021 година в залата на НМУ „ Любомир Пипков “ на новата й цигулка с забавна история – поръчана от Херберт декор Караян за примариуса на струнния квартет към Берлинската филхармония. Чуйте детайлности в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР