Новият кабинет ще има четирима вицепремиери - двама вицепремиери от

...
Новият кабинет ще има четирима вицепремиери - двама вицепремиери от
Коментари Харесай

Министерските места вече са разпределени: ето какво гласи коалиционното споразумение

Новият кабинет ще има четирима вицепремиери - двама вицепремиери от Политическа партия, един от Българска социалистическа партия, един от Демократична България, а Има Такъв Народ останава без вицепремиер. Станаха ясни и министерските постове, които ще се заемат от 4-те партии в кабинета, написа в съдружното съглашение, съобщи БГНЕС.

Министър-председателят ще бъде от Политическа партия. От партията ще излъчат вицепремиер и министър на финансите, вицепремиер и министър на ефикасното ръководство. От Политическа партия ще излъчат още министри на образованието, опазването на здравето, вътрешните работи, защитата, превоза, както и ще имат министър на растежа и нововъведенията и министър на културата.

От Българска социалистическа партия ще излъчат обществен министър, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, както ще имат министър на земеделието и министър на туризма.

Има Такъв Народ поемат със свои министри енергетика, външни работи, районно развиване, спорт.

Демократична България – правораздаване, вицепремиер и министър на околната среда и водите, както и електронно ръководство.

Под шапката на министър-председателя минава Българската организация по сигурност на храните и Изпълнителната организация по горите. Към вицепремиера и министър на финансите минава - Дирекция „ Централно координационно звено “. Досега дирекцията беше под шапката на Министерския съвет.

Към Министерството на финансите минава и Изпълнителна организация „ Сертификационен одит на средствата от европейските аграрни фондове “.

Вицепремиерът по дейно ръководство ще дава отговор за Български пощи, които минават от Министерството на превоза.

От Министерството на правораздаването се трансферира Агенцията по вписванията.

Под шапката на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността се трансферира „ Терем холдинг “, " Транспортно строителство и възобновяване " ЕАД от МТИТС.

Закрива се държавно дружество „ Държавна петролна компания ЕАД “.

Под шапката на вицепремиера и министър на външните работи минава Държавната организация за българите в чужбина, която до момента бе към Министерския съвет.

Дирекция „ Съдебна отбрана “ минава от Министерство на финансите към министъра на правораздаването.

Към Министерство на здравеопазването минават всички държавни лечебни заведения.

От Министерство на стопанската система към Министерство на земеделието минава държавно дружество „ Управление и стопанисване на язовири “.

Споразумението беше публикувано от вестник " Сега ", цитирайки " Монитор ". В оповестения текст липсва вицепремиер от Има Такъв Народ, а в препоръчаната конструкция на Министерски съвет, външният миинстър е записано, че ще бъде и вицепермиер.
По-рано и Кирил Петков, и Асен Василев обявиха, че вицепермиери ще имат всички партии, участващи в съглашението.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР