Новият изпълнителен директор на Intel, Пат Гелсингър, очерта своята визия

...
Коментари Харесай

Intel ще инвестира над 20 млрд. в заводи в САЩ

Новият изпълнителен шеф на Intel, Пат Гелсингър, очерта своята визия за производителя на чипове през идващите години. Планът включва потреблението на индустриалната мощност на компанията, с цел да се понижи зависимостта на полупроводниковата промишленост от азиатското произвеждане. За задачата американската компания ще влага 20 милиарда $ в два нови завода в щата Аризона.

Една от изненадите за вложителите по време на едночасово онлайн предаване е новината, че Intel ще сътвори леярски бизнес като част от тристранната индустриална тактика, която Пат Гелсингър назовава IDM 2.0 (интегрирано произвеждане на устройства). Intel ще продължи да създава свои лични чипове и направи огромен скок в решаването на проблемите, преминавайки към идващото потомство, 7-нанометрови чипове.

Гелсингър показа, че Intel ще създава чипове за други компании посредством настрана дружество на главния бизнес на групата, което прави чипове за лични компютри, сървъри и центрове за данни. Компанията възнамерява да похарчи 20 милиарда $ за две нови индустриални уреди в Аризона, където към този момент има предприятия. Новите фабрики ще създават последната генерация чипове.

" По-голямата част от водещия леярски потенциал е концентриран в Азия, до момента в който промишлеността се нуждае от по-балансиран географски индустриален потенциал ", споделя Гелсингър, който публично пое поста на 15 февруари.

Пат Гелсингър също по този начин загатна, че компанията може да усили индустриалния потенциал и в Европейския съюз като част от проекта за обслужване на клиенти от Съединени американски щати и Европа. Intel към този момент има отчасти произвеждане в Ирландия. Изпълнителният шеф добави, че има евентуални финансови тласъци както от държавните управления на Съединени американски щати, по този начин и на Европейския съюз, само че че Intel се ангажира с тази тактика без никакво държавно финансиране все още.

" Искаме вложения, тъй като за тях е вярно да ускорят производството в този дисбаланс на международната верига за доставки, сподели Гелсингър в отговор на въпрос. Но ние поемаме тези задължения без обещания от държавните управления да ги ускорят, само че получихме много позитивни реакции. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР