Новият гръцки министър на миграцията каза, че смята за немислимо

...
Новият гръцки министър на миграцията каза, че смята за немислимо
Коментари Харесай

Гърция настоява Frontex да не се изтегля от страната

Новият гръцки министър на миграцията сподели, че счита за " немислимо " Европейският съюз да изтегли своите сили за защита на границата от страната и даде обещание да се оправи с възходящия лист от интернационалните недоволства по отношение на работата с мигрантите, оповестява електронното издание на в. Kathimerini.

Спорът сред държавното управление на Гърция и граничната организация на Европейски Съюз Frontex се утежни, откакто траулер, пренасящ стотици мигранти, потъна край крайбрежията на континенталната част на Гърция на 14 юни, оставяйки повече от 500 души, за които се опасява, че са мъртви.

Frontex също по този начин даде на Гърция период до 10 юли да даде пояснения по отношение на нови отчети за хипотетични противозаконни депортации – известни като отблъсквания – на мигранти на гръцкия остров Лесбос.

Димитрис Кайридис, новият министър на миграцията, сподели, че ще се срещне със чиновници на Frontex в Атина и в централата на организацията във Варшава, Полша през идващите дни.

„ Мисля, че би било немислимо Frontex да напусне страната ни “, сподели Кайридис пред държавната телевизия ERT. „ Щяха да се прострелят в крайници. Основната им цел е да пазят границите на Европейския съюз. ”

Кайридис постави клетва като министър предходната седмица след преизбирането на гръцките консерватори. Той удостовери в понеделник, че към този момент са извършени съвещания с Frontex „ по отношение на нейното наличие в Гърция – нищо повече “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР